Zastavte bolest hlavy okamžitě – místo léků vsaďte na sůl. Při správném použití dělá zázraky

Bolest hlavy může přijít náhle a kdykoliv během dne. Abyste se jí zbavili, nemusíte kupovat chemické léky. Skvěle vám postačí tento přírodní způsob.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Pokud často trpíte migrénou, jistě víte, o jak strašlivou bolest jde. Tento problém může podle odbornice Jillian Kubala způsobit nenapravitelné škody a v některých případech dokonce ochromit váš život – a co je ještě horší, tuto bolest často nezastaví ani žádné léky proti bolesti. Naštěstí ovšem existuje účinná lidová metoda, která vám s ní pomůže zatočit již během několika minut. Budete potřebovat pouze obyčejnou sůl. 

Obyčejná sůl proti bolesti hlavy

Pokud vás bolí hlava, nemusíte ihned sahat po komerčních lécích plných chemikálií. Skvěle vám totiž postačí použít obyčejnou sůl – tedy nejlépe kvalitnější odrůdu, jako je zejména himalájská krystalická sůl, protože ta je nejbohatší na minerály (obsahuje neuvěřitelných 84 prvků). Její použití vás tak nejen zbaví nepříjemné bolesti hlavy a migrén, ale také vám pomůže zvýšit hladinu serotoninu v krvi, posílit nervový systém a normalizovat zásaditou a elektrolytovou rovnováhu v těle.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Abyste se co nejdříve zbavili nepříjemné bolesti hlavy, připravte si jeden citron, vymačkejte z něj veškerou šťávu a do ní přidejte několik čajových lžiček krystalické soli. Nápoj můžete zředit vodou, abyste zmírnili jeho „příšernou chuť“. Poté jej vypijte na jeden zátah – ano, skutečně tento nápoj bude chutnat odporně, ovšem jeho účinnost nezná mezí. A abyste se chránili před dalšími bolestmi hlavy, můžete dodržovat tato preventivní opatření:  

1) Pijte dostatečné množství vody

Nedostatečná hydratace těla patří mezi nejčastější příčiny bolesti hlavy a migrén. Proto je důležité, abyste každý den dodržovali správný pitní režim, tedy konzumovali alespoň 2 litry čisté vody, nebo pokud intenzivně posilujete, tak 3 litry čisté vody. Mimo jiné vás tento nezbytný návyk ochrání před podrážděností a budete více soustředění. 

2) Vyzkoušejte akupunkturu

Akupunktura je technika tradiční čínské medicíny, která spočívá v zavádění tenkých jehel do kůže za účelem stimulace konkrétních nervových bodů na těle. Tato praxe patří mezi nejlepší alternativní léčbu příznaků bolesti hlavy a také přílišného napětí těla. Pokud se tedy chcete uvolnit a odbourat veškerý stres, který vás brzdí, rozhodně se nebojte alespoň jednou za čtrnáct dní podstoupit tuto starodávnou metodu.

3) Dopřejte si dostatečný spánek

Kvalitní spánek je základní pilíř zdravého těla a mozku. Jeho nedostatek škodí naprosto v každém směru, a to zejména co se týče bolesti hlavy. Abyste se tomuto nepříjemnému problému vyhnuli, měli byste každý den naspat minimálně 7 až 9 hodin. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

4) Relaxujte pomocí jógy

Cvičení jógy je vynikající způsob, jak se nejen zbavit stresu, ale také zvýšit svou flexibilitu, zmírnit celkovou bolest těla a zlepšit kvalitu svého života. Její procvičování vás proto dokáže velmi efektivně ochránit před bolestmi hlavy a dalšími nepříjemnostmi, které vás každý den omezují. Na internetu najdete mnoho návodů, jak jógu praktikovat, ovšem pokud si nejste jistí některými pozicemi, raději si nejprve zajděte na lekce vedené profesionálem.

Jak bojujete proti bolestem hlavy vy? 

Zdroj: Healthline

Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články