Lněné semínko je přírodní zázrak, který dodá energii, dokonale vyhladí pleť a zlepší trávení. Důležité je nepodcenit jeho přípravu

Lněná semínka má velmi přínosný vliv na zdraví a krásu našeho tělo. Proč byste je měli zařadit do svého jídelníčku?

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ukázalo se, že obyčejný len dokáže mít překvapivý přínos pro naše zdraví, a jeho semínka jsou o to více žádanější. Je to rostlina, která má velmi širokou škálu vlivů na naše tělo a jeho zdraví či krásu. Je také snadno dostupný v obchodech v podobě již připravených semínek a jeho využití není nic složitého. Pokud jste trpěliví a stravujete se efektivně, uvidíte první účinky během dvou týdnů. Pokožka bude více hydratovaná, zlepší se trávení a během dne získáte větší množství energie. O tom, že lněná semínka patří do vaší stravy, není pochyb. 

Nepodceňujte lněná semínka

Lněná semínka totiž zabraňují mnoha chorobám a zmírňují nepohodlí při zažívacích problémech včetně zácpy. Jsou fenomenální, zejména když držíte dietu. Obsažené tuky v jejich živinách pomáhají při trávení a správné funkci metabolismu. Látky, které obsahují, jsou také dobré pro klouby a imunitní systém. To vše za velmi dostupnou cenu v každém obchodě.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Z jejich vlastností těží překvapivě i náš mozek. V případě nedostatku potřebných látek totiž může docházet k poškození mozku a dokonce ke změnám chování či depresi. Studie také prokázala, že lněné semínko pomáhá bojovat s cukrovkou a mimo to je v něm obsaženo mnoho vitamínů a minerálů, jako je vitamín B, vápník, zinek a železo.

Jak připravit lněná semínka

Pokud chcete vytěžit z lněných semínek co nejvíce účinných živin, je vhodné je trošku namočit. Po dobu pěti až deseti minut před jejich samotnou konzumací je nechte nasát vodu a následně je vysušte. Když lněná semínka necháte namočená přes noc, vznikne vám sliz, který má také blahodárné účinky, zejména pro naše střeva.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Můžete je však konzumovat se vším, denně se doporučuje ale jen jedna lžička. Pokud semínka skladujete ve vzduchotěsné nádobě mimo sluneční světlo, můžete je bezpečně používat i několik měsíců. Nejlépe chutnají přimíchaná do pečiva nebo smíchaná s ovesnými vločkami. 

Zdroj: Medical News Today

Diskuze Vstoupit do diskuze
96 lidí právě čte
Zobrazit další články