Zcela běžné potraviny, jejichž toxicita vás překvapí. Nenápadní zabijáci, které máme téměř každý doma

Co je zdravé a co není? V dnešní době je velmi těžké vybrat ty správné potraviny. Podívejte se na tyto druhy, kterým byste se měli rozhodně vyhnout.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Nezdravé potraviny si většinou spojujeme se sladkostmi nebo smaženými jídly. V jejich přísadách se nacházejí umělé a zpracované chemikálie, které jsou pro náš organizmus velmi škodlivé. Existují ale i takové potraviny, které se mohou zdát na první pohled zdravé, ale jsou naopak velmi toxické. Mezi ně patři například lososi z farmářských chovů nebo neekologická jablka. Ve skutečnosti je vaše tělo při konzumaci těchto potravin vystaveno ještě větší toxicitě, než si myslíte. Podívejte se tedy na tyto překvapivě toxické potraviny.

Potraviny, jejichž toxicita vás jistě překvapí

První takovou potravinou jsou konzervovaná rajčata. Není problém úplně tak v rajčatech jako v pryskyřičných vložkách z plechovky, jelikož obsahují bisfenol A (BPA). Ten je spojovaný s mnoha nemocemi a chorobami, jako jsou například reprodukční problémy, srdeční choroby a obezita. Kyselost rajčat následně napomáhá pronikání BPA do vašeho jídla. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Při výzkumu popcornu z mikrovlnné trouby vědci nalezli mnoho škodlivých látek, které jsou ukryté uvnitř balíčku. Kromě dodávání té správné chuti vám tak tyto látky mohou také způsobit rakovinu jater, atrofii a rakovinu střev.

Za zmínku stojí také lososi z farmy. Jednak ztrácejí na kvalitě kvůli velkochovu a jednak jsou velmi toxičtí. Divoký losos, kterého chytíte v severním moři, má asi o padesát procent více živin než ten z farmy. Chovní lososi jsou kontaminovaní prostřednictvím obilovin v jejich stravě. Kromě omega-3 mastných kyselin následně také konzumujete škodlivé pesticidy a karcinogeny.

Kořenová neorganická zelenina, jako jsou například brambory, většinou obsahuje herbicidy, pesticidy a fungicidy z půdy, ve které je na velkofarmách pěstována. Kromě toho jsou pro jejich rychlejší růst používány různé chemické přípravky. Je důležité také zmínit neorganická jablka, která jsou ze všech druhů ovoce a zeleniny považovaná za ta nejtoxičtější. Je to kvůli enormnímu množství pesticidů, které na ně farmáři spotřebují. Proto se všem neorganickým potravinám raději vyhýbejte.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Sójové alternativy masa a jiné podobné náhražky se stávají velmi populárními kvůli rozšířenému povědomí o veganském životním stylu. Ovšem kromě sójového proteinu obsahují tyto potraviny také neurotoxickou složku hexan. Jedná se o druh petrochemikálie, který se velmi často využívá při zpracování nemasných produktů.

Dietní produkty, mezi něž patří například „dietní“ sodovky, obecně ve většině případů obsahují syntetické náhražky cukru, které jsou vašemu zdraví velmi nebezpečné. Paradoxně rovněž přispívají k rozvoji obezity. 

Zdroj: The Secrety Umiverse

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Zobrazit další články