Detoxikační pokrmy z celého světa, které bojují proti běžným onemocněním účinněji, než kupované léky

Lidé po celém světě si připravují různá jídla, když jsou nemocní. V Polsku je to vývar, v Rusku boršč. Rybí kaše je lékem na zdravotní neduhy v Singapuru.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Co si doma uvaříte, pokud se cítíte nemocní? Pravděpodobně silný kuřecí vývar, česnekovou polévku nebo cibulačku. Záleží na tom, co konkrétně vás trápí a co preferujete. Možná si cibuli nakládáte s cukrem a vytváříte si tak domácí sirup. Víte, jaké pokrmy si vaří jinde ve světě lidé, když jsou nemocní?

V Indii je to Idlis, v Itálii Pastina

Idlis je produkt bohatý na bílkoviny a je z rýže. Nemocní ho jedí s cukrem a tvarohem nebo s polévkou rasam. Na Filipínách vede polévka Arroz Caldo. Polévka je známá svými léčivými vlastnostmi díky vysokému obsahu zázvoru. Ve Finsku sází na borůvky. Ty jsou totiž nabité antioxidanty. Podle Finů jsou borůvky přirozeným zdrojem osvěžení a zdraví. Američané volí podobně jako my kuřecí nudlovou polévku. Obdobně je to i v Jižní Korey. Zdejší obdobu kuřecí polévky doplňují lepivou rýží, ženšenem a česnekem.

iZdroj fotografie: Pixabay

Misky plněné kuřecím vývarem a nudlemi jsou vynikajícím léčivým pokrmem. Teplé jídlo vás dokonale zahřeje a dodá vám energii. Vývar je ideální pro ucpaný nos. V Japonsku vede vodní rýže s nakládanými švestkami. Tento porkm stimuluje chuť k jídlu a je ideální pro ty, kteří mají problémy s trávením. Když onemocní Italové, jedí lehké, lehce kořeněné jídlo. Miniaturní těstoviny, Pastina, mají různé tvary a vaří se v hrnci naplněném vývarem. Do polévky se často přidává olivový olej, parmezán nebo kuřecí maso.

Rourou jedí na Fidži

Rourou, tradiční pokrm na Fidži, jsou dušené nativní listy taro v kokosovém mléce. Toto jídlo má vysoký obsah vlákniny a je snadno připravitelné. V Singapuru jedí rýžovou kaši s rybami, sójovými boby a pepřem. Nechybí ani zdravá dávka zázvoru. Tento pokrm pomáhá při bolestech v krku. Khichdi, kombinace bílé rýže a čočky, je osvědčeným léčivým jídlem v Pákistánu. Často se do něj přidává zelenina jako květák, brambory nebo hrášek. Tunisané sází na hutnou pikantní polévku z ječmene, těstovin a čočky.

iZdroj fotografie: Pixabay

Norská polévka z květáku je nejen snadno připravitelná a chutná, ale má také vynikající nutriční vlastnosti. To nejsou všechny jeho výhody, chutná také malým dětem. Květák je skvělý pro zdraví trávicího ústrojí, protože je bohatý na vlákninu a beta karoten. V Rusku jedí nemocní lidé boršč, který je plný antioxidantů a vitamínu C. V Maďarsku vede česnekový med, v Číně nudlová polévka s rajčaty. V Jižní Africe sází na tousty s Marmite kořením. Mexičané preferují masové kuličky s pikantní polévkou Albóndigas. Ta je plná bylinek a máty.

Zdroj: Business Insider

Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Zobrazit další články