Kuřecí maso si rád dopřeje každý Čech. Pokud si ho však kupujete v obchodech, měli byste vědět o jeho nežádoucích účincích na lidské zdraví.
Pokud jíte pravidelně kuřecí maso, raději s tím co nejrychleji přestaňte. Někdejší studie totiž dle serveru Pcrm odhalily, že obsahuje velké množství látky zvané tetracyklin, která má řadu nežádoucích účinků na lidské zdraví. To si však bohužel mnozí stále neuvědomují a vystavují své tělo velkému nebezpečí, jako je například vyšší riziko vzniku krevních sraženin.
Kuřecí maso obsahuje nebezpečnou látku tetracyklin
Kvalita kuřecího masa, které si dnes můžete zakoupit téměř v každém obchodním řetězci, není úplně tou nejlepší. Problém přitom představuje látka zvaná tetracyklin, kterou většina chovatelů přidává do jejich jídla. Jedná se o antibiotikum, které přispívá k rychlejšímu růstu živočichů, a to nejen co se týče kuřat, ale například také krav a ryb. Ty mimo jiné díky krmivu s jeho obsahem mohou dorůst až o 25% více, než je pro ně běžné.
Zpočátku byla myšlenka týkající se zařazení této látky do krmiva zvířat považována za přínosnou jak pro byznys, tak i zdraví člověka. Měla totiž léčit střevní infekce u zvířat chovaných ve stísněných prostorách a podporovat jejich trávicí trakt, aby dle webu AnimalJustice dokázaly lépe využívat přijímané kalorie. To však ještě lékaři nevěděli, jak vážný může mít toto antibiotikum účinek na lidské zdraví.
Tetracyklin může napáchat mnoho škod na vašem zdraví
Jelikož se jedná o nepřirozený růstový faktor, poté co ho zvíře sní, zůstává přítomný v jeho organismu a také svalových tkáních. Masné produkty, které si můžete zakoupit v obchodech, jej tedy stále obsahují, a pokud je sníte, dostane se i do vašeho těla. Z dlouhodobého hlediska vám pak může způsobit poškození zubní skloviny, poruchy krevní srážlivosti, tukovou degeneraci jater a stejně tak zvyšuje riziko trávicích potíží a infekcí organismu.