Kmín známe všichni. Používáme ho v kuchyni, při pečení, jíme ho každý den v pečivu. Kmín v sobě ukrývá mnohem víc než ojedinělou chuť.
Kmín v sobě ukrývá nespočet výhod pro naše zdraví.
Jedná se o speciální druh koření, který se populárně používá v indické kuchyni. Zdravotní přínosy této vysoce voňavé speciality jsou nekonečné. Pojďte se seznámit s několika účinky kmínu.
Zmírní bolest žaludku
Pokud máte bolesti žaludku, smíchejte ve stejném množství – zázvor, kmín, černý pepř a sůl. Tuto směs byste měli zapít čistou vodou. Vždy si dejte jednu lžíci po jídle a uleví se vám.
Pomáhá zlepšit orientaci
Pokud máte bolesti hlavy, díky kterým máte problémy s orientací, vyzkoušejte sníst syrový kmín. Můžete jej také smíchat s cukrem a koriandrem ve stejném poměru. Jezte ho dvakrát denně a zapijte vodou.
Kožní póry
Chcete-li se zbavit kožních pórů, jednoduše smíchejte lžíci pražených kmínových semen s medem a tuto směs jezte jednou denně.
Kašel a nachlazení
Antiseptické vlastnosti kmínu účinně odstraní vlhkost ve vašem hrdle. To vám umožní zbavit se kašle a zmírnit příznaky. Jen uvařte trochu kmínu s vodou a vypijte.