Stačí si ji namazat na chleba nebo přidat k vajíčkům a vaše hladina cholesterolu začne brzy klesat. Tato potravina opravdu nemá obdoby.
Existuje řada potravin, které nabízí blahodárné zdravotní přínosy, ale téměř nikdo je nejí, protože nechutnají zrovna nejlépe. Řeč je například o starém dobrém sádle a jeho obsahu kvalitních sloučenin, které podporují krevní oběh, chrání tělo před srdečními nemocemi a pomáhají snižovat vysoké hladiny špatného cholesterolu. Jak ovšem uvádí lékařka Jillian Kubala, je nezbytné zakoupit si výrobek bez přidaných chemických aditiv.
Sádlo nabízí mnoho zdravotních přínosů
Vepřové sádlo obsahuje užitečné nasycené mastné kyseliny, nenasycené mastné kyseliny a také kyselinu olejovou, která má velmi dobrý vliv na hladinu cholesterolu v těle a snižuje její vysoké hodnoty. K tomu všemu samo o sobě neobsahuje téměř žádné nezdravé tuky, ale naopak vám dodá bohaté množství vitamínů E, o kterém je známo, že oddaluje stárnutí a přispívá k hezké pleti. Na druhou stranu pak sádlo nemá žádné sacharidy a skoro ani bílkoviny.
Přesto se však vyplatí konzumovat ho i sportovcům, a to zejména před tréninkem. To proto, že sádlo zvyšuje fyzický výkon a podporuje regeneraci svalů, přičemž prodlužuje dobu trávení. Z dlouhodobého hlediska vás tak mimo jiné ochrání před nepříjemnými problémy, jako je například průjem, nadýmání nebo plynatost. Tyto příznaky mohou mimo jiné odkazovat na intoleranci laktózy, jak jsme na JakZdravě již dříve uváděli.
Můžete ho použít i na svou pokožku
Sádlo můžete zařadit do svých pokrmů tak, že na něm budete potraviny smažit nebo ho začnete používat namísto másla a dalších tučných výrobků. Mimo jiné v něm při kontaktu s ohněm nevznikají karcinogenní látky a nezatěžuje tolik trávicí trakt. Aplikovat ho můžete dle serveru Prevention i na svou pokožku, neboť ji dokáže zjemnit, promastit a zregenerovat (zejména pokud je suchá nebo vás trápí kožní problémy).