Snižte potenciální záněty v těle a riziko fatálních onemocnění rychle a bez úhony. Stačí si dát pozor na špatné návyky

Vyřazením některých potravin ze svého jídelníčku, eliminujete zánětlivé procesy ve svém těle. Budete se cítit lépe a navíc budete mnohem zdravější.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Chronický zánět v těle může způsobit vážné zdravotní problémy. Velkou roli na jeho vznik hrají vaše stravovací návyky. Na jednu stranu může být zánět součástí procesu hojení v těle. Chronický zánět, který přetrvává v těle déle, může způsobit vážné poškození buněk a tkání a zvýší riziko vzniku revmatoidní artritidy, srdečních onemocnění nebo dokonce některých druhů rakoviny.

Styl života

Krátkodobé záněty jsou způsobeny většinou infekcí nebo zraněním. Chronický zánět je důsledkem špatného životního stylu například kouřením, obezity, neustálého stresu a konzumace nevhodných potravin, které zánět v těle podporují.

iZdroj fotografie: Pixabay

Zlepšení stravovacích návyků

Řešení je jednoduché, změna stravovacích návyků a zbavení se některých zlozvyků, zejména kouření, které zvyšuje pravděpodobnost vzniku chronického zánětu. Vyhnout se některým stravovacím návykům je základ toho, jak snížit riziko vzniku chronického zánětu. Podívejte se, kterým návykům se vyhnout.

Jíte málo ryb

Konzumace bílkovin, zejména masa ať už kuřecího nebo hovězího, je sice dobré, ale pokud do svého jídelníčku nezařadíte dostatek ryb okrádáte se o důležité živiny, které působí proti zánětu.

Pití alkoholu

Občas si dát skleničku s přáteli není na škodu. Občasné pití alkoholu může dokonce zánět snížit, ale pití alkoholu ve velkém zánět zvyšuje.

iZdroj fotografie: Pixabay

Pití slazených limonád

Kolové limonády a další nápoje bývají slazeny kukuřičným sirupem, ten poskytuje pouze sacharidy a kalorie, ale neobsahuje žádné živiny. Sacharidy zvyšují zánět v těle a proto je dobré vyměnit tyto limonády za neslazené limonády nebo za obyčejnou vodu.

Konzumace bílého pečiva

Vyměňte bílé pečivo za celozrnné. Při výrobě bílého pečiva se používají rafinovaná semena, které pro tělo nemají žádný přínos. Neobsahuje žádné důležité živiny jako je vláknina, minerály ani zdravé tuky. Nedostatek živin může zvýšit zánětlivé faktory.

iZdroj fotografie: Pixabay

Pití mléka

Ať už si vyberete mandlové, sójové nebo klasické kravské mléko tak pití mléka může zvýšit zánětlivý proces v těle.

Jídlo z rychlého občerstvení

Častá konzumace jídel z rychlého občerstvení přispívá k zánětu a může poškodit váš imunitní systém.

iZdroj fotografie: Pixabay

Konzumace sladkostí

Sladkosti má rád každý, ale konzumace velkého množství cukru zvýší zánět v těle. Vyměňte sladkosti za zdravější variantu mlsání, například za ovoce.

Zpracované maso

Klobásy nebo párky nejsou tou nejlepší volbou, Obsahují látky, které zvyšují zánět v těle. Tyto látky vznikají zpracováním sacharidů a bílkovin při vysokých teplotách.

iZdroj fotografie: Pixabay

Používání umělých sladidel

Cukr všeobecně zvyšuje zánět v těle a umělá sladidla nejsou nejlepším řešením jak se vyhnout cukru. Umělá sladidla mohou snížit počet dobrých bakterií ve střevech a tím zvyšují zánět.

Smažené potraviny

Pokud dáváte přednost smaženému před pečeným zvyšujete tak riziko vzniku zánětu.

iZdroj fotografie: Pixabay

Nedostatek ovoce a zeleniny

Ovoce a zelenina obsahují mnoho zdravý prospěšných látek, které pomáhají zánětu zabránit. Konzumací ovoce a zeleniny může zánětu skutečně zabránit.

Zdroj: EatThis

Diskuze Vstoupit do diskuze
141 lidí právě čte
Zobrazit další články