Nadýmání a nafouknuté břicho bude během 2 minut historií. Vyzkoušejte masážní metodu, která vám bleskurychle uleví

Chcete si obléct něco pěkného, co by zvýraznilo vaši krásnou postavu, ale opět je to tady, nafouknuté břicho. Naštěstí existují jednoduché způsoby, jak se jej zbavit.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Nafouknuté břicho bývá většinou jedním z projevů nadýmání, které je samo o sobě přirozeným procesem, jenž se děje v každém těle. V normálním stavu by asi jeden litr žaludku a střev měl být naplněn plyny. Čím těžší je poté pro žaludek strávení potravy, tím více plynů bude produkovat. Skvěle uleví tyto masážní metody.

Nejprve vyzkoušejte tyto masážní metody

První metoda spočívá v tom, že vezmete svůj pupek jako výchozí bod. Nad něj poté umístěte vodorovně čtyři prsty a požadovaný bod, který hledáte, je nad posledním. Ten dvě až tři minuty masírujte po směru hodinových ručiček, a následně v protisměru. Pokud jste to udělali správně, tak v krku pocítíte kyselou chuť a začnete více slinit.

iZdroj fotografie: Freepik

Druhá masáž je podobná té první

Jen s tím rozdílem, že bod, který hledáte, se nachází v oblasti druhého prstu nad pupkem. Pořádně jej stiskněte a opět masírujte dvě až tři minuty. Zase platí pravidlo, že masírovat budete nejprve ve směru hodinových ručiček, a poté v jejich protisměru.

Tato masáž zvýší střevní aktivitu a odstraní tíhu

Tentokrát dáte čtyři prsty vodorovně pod pupek, nikoliv nad. Správný bod se nahází pod malíčkem. Znovu vám stačí krátké dvě až tři minuty masáže a ano, opět je to ve směru hodinových ručiček, a následně v protisměru. Díky těmto pohybům se zbavíte nadýmání.

iZdroj fotografie: Freepik

Každé ráno vypijte sklenici teplé vody s citronem

Stačí vám do sklenice napustit vlažnou vodu a smíchat ji s citronovou šťávou. Vypijte ji 15 až 30 minut před jídlem a pocítíte obrovskou změnu. Tento nápoj totiž pomáhá normalizovat sekreci žaludeční kyseliny, zmírňuje pálení žáhy, a zároveň zabraňuje říhání a tvorbě plynů ve střevech. Navíc si dodáte zdravou dávku vitamínu C.

Nepijte ke snídani mléko a kávu

Mléko pomáhá zvyšovat kyselost, jelikož stimuluje produkci žaludeční kyseliny. Nemůžete jej brát jako nápoj, počítá se jako jídlo, a to docela těžké. Co se týče kávy nebo třeba piva, mají podobné účinky jako mléko. Ke snídani proto raději zvolte například jogurt.

iZdroj fotografie: Freepik

Nikdy nesplachujte zkonzumované jídlo nápoji

Ano, představa se pořádně nalokat kofoly či jakéhokoliv jiného nápoje po jídle je lákavá, přesto to nedělejte. Nápoje, které si během jídla dáte, vám naředí žaludeční kyselinu a koncentraci enzymů, které jsou zodpovědné za trávení. Jídlo se tedy bude trávit déle a začne proces kvašení, který zároveň přispěje k nafouknutému žaludku.

Nepijte na prázdný žaludek alkohol

Alkohol stimuluje produkci žaludeční kyseliny, a ta, při nedostatku jídla v žaludku, začne působit na žaludek a jeho stěny postupně korodují. Pokud se to opakuje častěji, začne zabíjet mikroflóru žaludku a střev. Pokud víte, že pít prostě budete, mějte na paměti, že jedině s obsahem jídla v žaludku.

iZdroj fotografie: Freepik

Zkuste začít pít zázvorový čaj

Zázvor je ve své podstatě sice spíše pikantní, na žaludek ovšem bude mít spíše uklidňující účinek, což při nadýmání více než potřebujete. Navíc snižuje tvorbu plynů a usměrňuje střevní aktivitu. Také umí ředit krev a zlepšovat celkový krevní oběh.

Nejezte příliš tučná a nezdravá jídla

Tučné jídlo, rychlé občerstvení, přeslazené laskominy. To vše je pro mnoho lidí lákavé, a není divu. Většinou chutná velmi dobře a máte ho do pár minut na stole (a v sobě). Jenomže čím těžší jídlo sníte, tím hůře je pro žaludek stravitelné, a tím více plynů produkuje. Zkuste tedy tyto pokrmy omezit na minimum.

iZdroj fotografie: Freepik

Snažte se při jídle nepolykat vzduch

Člověk u jídla mluví, spěchá, špatně žvýká, pije do toho sycené nápoje. U toho všeho, stejně jako u žvýkání žvýkačky či kouření, polykáte přebytečný vzduch. Není to sice nebezpečné, ale vede to k nadýmání a tvorbě plynů, což je, jak víte, nepříjemné.

Nejezte až příliš mnoho vlákniny

Mluví se zde o velkém, až přehnaném množství ovoce, zeleniny, bobulí a luštěnin. Jakmile máte v těle přebytečnou vlákninu, způsobujete si tím nadbytečnou tvorbu plynu a narušujete správné fungování střev. Je lepší to s takovým jídlem nepřehánět, ačkoli vláknina v přiměřeném množství je naopak přínosem pro trávení i celkové zdraví.

iZdroj fotografie: Freepik

Relaxujte, meditujte a dbejte na dobrý spánek

V dnešní uspěchané době je normální, že si lidé nenacházejí čas na odpočinek. To vede k úzkostem a stresu, a to zase k nadýmání a nafouknutému břichu. Abyste se těchto nepříjemností zbavili, musíte se umět uvolnit. Věnujte proto 15 až 20 minut denně třeba meditaci nebo jiné formě relaxace.

Zdroj: Brightside

Diskuze Vstoupit do diskuze
106 lidí právě čte
Zobrazit další články