Lektvar pro vzpruhu imunitního systému a čistší tepny. Chutná detoxikace těla přírodní cestou - JakZdravě.cz

Lektvar pro vzpruhu imunitního systému a čistší tepny. Chutná detoxikace těla přírodní cestou

Již v minulosti si lidé uvědomovali sílu jednotlivých surovin a uměli je využít. Je potřeba nahlédnout do spíže a připravit si medicínu, která vrátí tělo zpátky do formy.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Přírodní léčba je na vzestupu a obrací se k ní čím dál větší množství lidí. Důvod je jasný. Léky jsou sice účinné, ale často je provází nežádoucí projevy. To se u surovin, které má většina lidí doma ve spíži, nemůže stát. Blahodárný vliv zázvoru, česneku, bylinek, ořechů, olejů a dalších superpotravin je znát během několika málo aplikací a navíc bez rizik spojených s negativními dopady na zdraví člověka.




Zázvor je zbraň proti zánětům

Zázvor se k nám dostal až z daleké Číny a těší se velké oblibě. K mání je v čerstvé podobě i jako prášek, bonbony a kandované ovoce. Neztrácí svou štiplavou chuť a léčivé účinky. Je silně protizánětlivý, pomáhá při trávicích potížích a při hyperglykemii. Předchází bolestem hlavy a migrénám. Jeho nadměrná konzumace ale může u citlivých jedinců vyvolat depresivní stavy, vznik žlučových kamenů a dermatitidy.


iZdroj fotografie: Unsplash

Česnek si poradí s většinou neduhů

Pálivý poklad plný čpavých silic pochází z Mongolska. Největší pole působnosti má jako posilovač obranyschopnosti a bojovník s problémovým trávením. Snižuje krevní tlak i cholesterol, pročišťuje krev, působí jako antibiotikum. Uplatní se i ve včelařství. K dostání je v desítkách odrůd a mimo pálivou klasiku je oblíbený druh, který nedráždí žaludek a mohou si ho dopřát i pacienti léčící se se slinivkou, játry nebo střevy.


iZdroj fotografie: Unsplash

Recept nad všechny tabletky

Suroviny: 2 l vody, 4 cm čerstvého kořene zázvoru, 4 stroužky česneku, 4 citrony

Postup: Vnitřek citronů vhoďte do mixéru, přidejte oloupaný česnek a slupky zbavený zázvor. Zpracovávejte tak dlouho, dokud se v míse suroviny nespojí v homogenní směs. Všechno přeneste do hrnce a zalijte 2 litry vody. Přiveďte k varu a za stálého míchání nechte prohřát a lehce zhoustnout.

Užívání: Směs uchovávejte ve velkých sklenicích na zavařování a každý den užívejte malý šálek, vždy dvě hodiny před jídlem. Po jednadvaceti dnech kúru na týden přerušte a pak znovu opakujte.

Zdroj: The Telegraph

Diskuze Vstoupit do diskuze
95 lidí právě čte
Zobrazit další články
DámskýDeník
Holení odzvonilo, depilace slaví úspěch. Žiletka vosku nedokáže konkurovat, ten udrží sametově hebké nohy několik týdnů
Události247
SMS karantény? Je otázka, kdy zprávu otevřeme a jestli ji vůbec přečteme, říká advokát Bláha
VědaŽivě
Jak se ptáci naučili létat? 3 vycvičení netopýři pomáhají vědcům zjistit, jak ptáci poprvé vzlétli
adbz
Seznam nejdražších psích plemen pro rok 2022: Tibetského mastifa pořídíte i za 42 milionů korun