Lektvar pro vzpruhu imunitního systému a čistší tepny. Chutná detoxikace těla přírodní cestou

Již v minulosti si lidé uvědomovali sílu jednotlivých surovin a uměli je využít. Je potřeba nahlédnout do spíže a připravit si medicínu, která vrátí tělo zpátky do formy.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Přírodní léčba je na vzestupu a obrací se k ní čím dál větší množství lidí. Důvod je jasný. Léky jsou sice účinné, ale často je provází nežádoucí projevy. To se u surovin, které má většina lidí doma ve spíži, nemůže stát. Blahodárný vliv zázvoru, česneku, bylinek, ořechů, olejů a dalších superpotravin je znát během několika málo aplikací a navíc bez rizik spojených s negativními dopady na zdraví člověka.

Zázvor je zbraň proti zánětům

Zázvor se k nám dostal až z daleké Číny a těší se velké oblibě. K mání je v čerstvé podobě i jako prášek, bonbony a kandované ovoce. Neztrácí svou štiplavou chuť a léčivé účinky. Je silně protizánětlivý, pomáhá při trávicích potížích a při hyperglykemii. Předchází bolestem hlavy a migrénám. Jeho nadměrná konzumace ale může u citlivých jedinců vyvolat depresivní stavy, vznik žlučových kamenů a dermatitidy.

iZdroj fotografie: Unsplash

Česnek si poradí s většinou neduhů

Pálivý poklad plný čpavých silic pochází z Mongolska. Největší pole působnosti má jako posilovač obranyschopnosti a bojovník s problémovým trávením. Snižuje krevní tlak i cholesterol, pročišťuje krev, působí jako antibiotikum. Uplatní se i ve včelařství. K dostání je v desítkách odrůd a mimo pálivou klasiku je oblíbený druh, který nedráždí žaludek a mohou si ho dopřát i pacienti léčící se se slinivkou, játry nebo střevy.

i

Recept nad všechny tabletky

Suroviny: 2 l vody, 4 cm čerstvého kořene zázvoru, 4 stroužky česneku, 4 citrony

Postup: Vnitřek citronů vhoďte do mixéru, přidejte oloupaný česnek a slupky zbavený zázvor. Zpracovávejte tak dlouho, dokud se v míse suroviny nespojí v homogenní směs. Všechno přeneste do hrnce a zalijte 2 litry vody. Přiveďte k varu a za stálého míchání nechte prohřát a lehce zhoustnout.

Užívání: Směs uchovávejte ve velkých sklenicích na zavařování a každý den užívejte malý šálek, vždy dvě hodiny před jídlem. Po jednadvaceti dnech kúru na týden přerušte a pak znovu opakujte.

Zdroj: The Telegraph

Diskuze Vstoupit do diskuze
148 lidí právě čte
Zobrazit další články