Přírodní prostředky na snížení nebezpečně vysoké hladiny cholesterolu v krvi

Když máte ve svém těle více než požadované množství cholesterolu, začne se hromadit ve vašich tepnách. Tento stav je znám jako ateroskleróza. To může dále vést k problémům se srdcem a průtokem krve, jako jsou krevní sraženiny, infarkty a mrtvice.

i Zdroj fotografie: depositphotos.com
                   

Pokud chcete těmto nepříjemným stavům předejít, existuje několik potravin, které vám pomohou snížit hladinu cholesterolu a ochránit zdraví.

iZdroj obrázku: Pixabay

Sklenice grapefruitového nebo pomerančového džusu denně má mnoho benefitů

Grapefruit je bohatým zdrojem bílkovin, navíc poskytuje tělu vitamin C, vlákninu a minerály, jako je hořčík a draslík. Silný antioxidační potenciál grapefruitů spolu s jejich vynikajícím nutričním složením je skvělý pro snížení hladiny cholesterolu. Podle studie publikované v Lipids in Health and Disease bylo zjištěno, že i pravidelná a dlouhodobá konzumace pomerančového džusu snižuje hladinu cholesterolu a riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Vhodná je také šťáva z granátového jablka. Ta obsahuje vysokou hladinu antioxidantů, které pomáhají snižovat hladinu špatného cholesterolu, což drží udržuje na uzdě kardiovaskulární onemocnění.

Vhodná je i konzumace jablečného octa a lněného semínka
Jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou a pektin. Zatímco kyselina octová vám pomáhá při ztrátě nežádoucí tělesné hmotnosti spojené s vysokým cholesterolem, špatný cholesterol (LDL) se váže na pektin (vlákninu) a je vylučován z vašeho těla. Pomáhá i konzumace lněného semínka. To obsahuje lignan zvaný secoisolariciresinol diglukosid (SDG), který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a snižuje riziko vzniku onemocnění jater. Nejlepším řešením pro snížení vysoké hladiny cholesterolu je dodržování následujících pravidel:

  • Vylučte ze své stravy nezdravé tuky.
  • Denně cvičte.
  • Přestaňte kouřit.
  • Snižte svoji nadváhu.
  • Vyvarujte se pití alkoholu.
iZdroj obrázku: Pixabay.com
Diskuze Vstoupit do diskuze
52 lidí právě čte
Autor článku

Šimon Dvořák

Zobrazit další články