Kombinace medu, vlašských ořechů a skořice je hotovým zázrakem pro imunitní systém

Med, vlašské ořechy a skořice přináší řadu užitečných zdravotních vlastností pro lidské zdraví. Obzvláště účinně podpoří především váš imunitní systém.

                   

Kombinace medu, vlašských ořechů a skořice přináší řadu užitečných zdravotních přínosů pro lidské tělo. Pokud si z nich připravíte správnou směs, pomohou vám například ulevit od nachlazení a dalších nemocí, ochrání vás před srdečními nemocemi a především podpoří obranyschopnost vašeho imunitního systému. Kromě toho se jedná o velmi levné ingredience, které jsou nejen snadno dostupné, ale také velmi chutné.

Zdravotní přínosy léčivé kombinace 

Tato kombinace nabízí řadu užitečných zdravotních přínosů. Pokud ji budete konzumovat pravidelně, můžete vás ochránit před srdečními nemocemi – dokonce i lidé, kteří již utrpěli srdeční infarkt, se mohou před opakovaným výskytem problému touto směsí ochránit. Kromě toho také usnadňuje dýchání, posiluje samotný srdeční sval a udržuje zdravé a pružné cévy. Stejně tak vám vlašské ořechy, med a skořice pomohou snížit hladinu cholesterolu, který patří mezi nejrizikovější faktory těchto onemocnění. 

Směs z jmenovaných surovin si také dokáže hravě poradit s infekcí močového měchýře a nepříjemnou bolestí zubů – v takovém případě je vhodné přikládat ji přímo na postižené místo a snažit se ji nechat alespoň několik minut působit. Úlevu pocítíte téměř ihned. Pokud býváte často nachlazení nebo vás trápí během zimních měsíců chřipky, můžete taktéž vsadit na tato jedinečná přírodní léčiva, neboť skvěle podpoří obranyschopnost vašeho imunitního systému a dodá vám skvělou prevenci. 

Posílení imunitního systému

Med je velmi bohatý na vitamíny a železo a společně s ořechy a aromatickou skořicí skvěle prospívá imunitnímu systému. Kombinace těchto potravin disponuje velmi silnými antioxidačními vlastnostmi, uklidňujícími vlastnostmi a regeneračními účinky. Jejich pravidelná konzumace vám proto pomůže podpořit imunitní systém a vy budete mnohem odolnější vůči nepříjemným problémům, jako je právě nachlazení, chřipky a jiná onemocnění – je možné, že vám také dokáže pomoci shodit přebytečná kila. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Směs vlašských ořechů, medu a skořice však nemusíte pouze konzumovat, ale také ji používat zevně, a to především pokud vás trápí kožní problémy. Skvěle vám pomůže například s akné (v takovém případě ji stačí nanést na pupínky před spaním, nechat působit alespoň 30 minut a poté smýt teplou vodou) a kožními infekcemi, jako jsou ekzémy a pásový opar. 

Recept na účinnou domácí směs 

Pokud si chcete připravit tuto léčivou směs sami doma, budete potřebovat následující ingredience: 

  • 100 gramů vlašských ořechů
  • 300 gramů medu
  • 2 čajové lžičky skořice

Příprava je poté již jednoduchá. Stačí nejprve rozemlít ořechy a následně je důkladně smíchat s dalšími dvěma ingrediencemi. Hotovou směs nejlépe uchovávejte v lednici a použít ji poté můžete následovně: 

  • Jako prostředek na posílení imunity konzumujte 1 čajovou lžičku denně.
  • Při zánětu močového měchýře zřeďte 2 čajové lžičky směsi ve sklenici teplé vody a konzumujte. Každý den vypijte 3 šálky směsi a opakujte po dobu 7 dní.
  • Pro prevenci a léčbu srdečních onemocnění užívejte jednu čajovou lžičku ráno, v poledne a večer před spaním (opakujte 3 až 4 měsíce v roce).
  • Pro zlepšení paměti užívejte tři čajové lžičky denně.
  • Pro snížení hladiny cholesterolu užívejte 4 až 5 čajových lžiček denně po dobu jednoho měsíce.
  • Při gastritidě a žaludečních vředech užívejte jednu čajovou lžičku denně nalačno po dobu 30 dnů.

Jak se tato léčivá směs osvědčila vám?

Zdroj: Zdravě
Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články