Stačí strčit několik hřebíků do jablka a ovoce následně sníst. Zbavíte se tím nepříjemného onemocnění, které by jinak mohlo vážně ohrozit vaše zdraví.
Jablka jsou užitečným ovocem, které nabízí nespočet zdravotních přínosů pro lidský organismus. Pokud je zařadíte do svého jídelníčku, můžete tím podle lékařky Amy Richter například zlepšit svůj trávicí systém nebo také podpořit funkci krevního oběhu. Pomoci vám dokáží i v případě anémie, tedy pokud nemáte dostatek červených krvinek v těle. Stačí, když do nich strčíte několik hřebíků, ty poté vyndáte a nakonec celý plod sníte.
Anémie a její dopady na lidské zdraví
Anémie je nebezpečný problém, který se může závažně podepsat na vašem zdraví. Dochází během ní totiž k nedostatečné tvorbě červených krvinek a snížené hladině železa v krvi, což se může následně projevit několika příznaky a nepříjemnými stavy. Jedná se například o únavu a slabost, bledou kůži, dušnost, studené dolní končetiny, nestabilní náladu, křeče, špatnou koncentraci a také neustálé závratě a opakující se bolesti hlavy.
Příznaky tohoto onemocnění vznikají v důsledku sníženého množství hemoglobinu, který se nachází v červených krvinkách, obsahuje železo a je zodpovědný za přenos kyslíku. K tomu může dojít kvůli mnoha nebezpečným stavům, a proto je podle webu Healthline důležité řešit problém vždy nejprve se svým praktickým lékařem. Dalším způsobem, jak si můžete pomoci, je zařazení jablka s hřebíky a měděným drátem do svého pravidelného jídelníčku.
Příprava jablka s hřebíky a měděným drátem
Ačkoli se to na první pohled může zdát zvláštní, existuje několik důkazů, že konzumace jablka, do kterého jste předtím strčili několik hřebíků, skutečně pomáhá zmírňovat příznaky anémie. Musíte však na to jít správným způsobem a provádět tuto metodu alespoň jeden týden v kuse, což vám poskytne maximální účinek. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:
- 1 jablko
- 4 hřebíky
- měděný drát
Samotná příprava je jednoduchá. Nejprve si vezměte jablko, omyjte ho a pořádně otřete. To samé udělejte s hřebíky a měděným drátem (pokud to vyžadují, očistěte je alkoholem a nechte zaschnout). Následně je zapíchněte do jablka kolem jádřince a takto připravený plod nechte alespoň 12 hodin pracovat. Jakmile uběhne stanovená doba, vše z plodu vyndejte a snězte jej podle svých preferencí – například vcelku, nastrouhaný a smíchaný spolu s citronovou šťávou a medem nebo si z něj udělejte smoothie.
Použité hřebíky a měděný drát můžete bez čištění vložit do jiného jablka a nechat dalších 12 hodin pracovat. Celý postup se vyplatí opakovat nejméně 7 dní a jakmile uplyne stanovená doba, budete se cítit mnohem lépe. Obsah železa v kovových předmětech se totiž rozpustí v dužině a vy jej budete moci snadněji vstřebat a využít. Na webu JakZdravě jsme již dříve psali o typických příznacích anémie, které byste nikdy neměli ignorovat.