Pokud vás trápí anémie, zařaďte do svého jídelníčku tuto potravinu. Brzy si budete moci všimnout, že příznaky začínají mizet a je vám lépe.
Anémie je nebezpečný stav, který může mít vážný dopad na vaše zdraví. Pokud se s ním potýkáte i vy, a to ať už v důsledku nedostatečného příjmu železa nebo určitého onemocnění, rozhodně vyzkoušejte tuto potravinu. Jak totiž uvádí lékařka Amy Richter, její pravidelná konzumace pozitivně ovlivňuje funkce krevního oběhu a mnoho dalších tělesných faktorů. Je ovšem důležité poznamenat, že někteří jedinci by se jí měli raději vyhnout.
Datle jako vynikající zdroj železa
Nejčastěji dochází k rozvoji anémie v důsledku nízkého příjmu železa. Jako skvělý pomocník se tak v tomto případě nabízí datle, které tento důležitý minerál obsahují v hojném množství a mimo něj i další užitečné složky. Například lutein a zeaxanthin podporují oči a zabraňují jejich poškození. Stačí je tedy zařadit do svého pravidelného jídelníčku a velmi brzy si na sobě budete moci všimnout, že vidíte lépe a váš krevní oběh funguje tak, jak má.
Dalším zajímavým benefitem datlí je také léčba zažívacích potíží, a to včetně průjmu, zácpy a dalších. Důvodem je především skutečnost, že obsahují draslík, který je užitečný při nesnázích s trávicím traktem a pomáhá co nejrychleji obnovit střevní flóru. Zároveň dokáží velmi účinně zmírnit příznaky, jako je plynatost či nadýmání, přičemž aby byl účinek co nejefektivnější, stačí dle webu ClevelandClinic jíst denně pouhé tři kusy těchto chutných plodů.
Přidat je můžete téměř kamkoli
Ať už si chcete datle vychutnat samotné nebo v kombinaci s jiným ovocem, není dobré to s jejich konzumací přehánět. Vezměte si proto na svačinu tři, maximálně pět kousků a ty přidejte například do jogurtu nebo k vločkám. Skvěle pak chutnají například i s mandlemi či kešu oříšky, které taktéž nabízí řadu zdravotních přínosů, jak jsme na JakZdravě uváděli.