Bolest kloubů se dá snadno porazit, pomůže na ní oblíbená zelenina

Pokud vás trápí nepříjemná bolest kloubů, nemusíte nutně spěchat k lékaři a užívat drahé komerční léky. Postačí tato účinná zelenina.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Bolest kloubů je nepříjemný problém, který trápí drtivou většinu světové populace. Pokud se s ní potýkáte i vy, a již nevíte, co by vám mohlo pomoci, zaměřte se na konzumaci šťávy z lilku. Ta nabízí nespočet zdravotních přínosů a užitečných živin, přičemž v případě, že ji budete konzumovat pravidelně, pomůže vám příznaky nadobro odstranit. Její příprava je navíc dle lékařky Rachael Ajmera naprosto jednoduchá a nezabere vám mnoho času. 

Účinná směs z lilku proti bolesti kloubů 

Nepříjemná bolest kloubů patří mezi typické zdravotní problémy současné doby. Ať už za její příčinou stojí nezdravá životospráva, zranění nebo stárnutí, není nutné léčit ji prostřednictvím drahých léků a jiných komerčních prostředků. Mnohem lépe se totiž v takovém případě osvědčil obyčejný lilek, který obsahuje řadu užitečných živin a nabízí úžasné přínosy pro lidské tělo – včetně právě zmírnění tohoto častého příznaku.

bolavé kloubů iZdroj fotografie: Depositphotos
Bolesti kloubů pomůže odstranit obyčejný lilek

Abyste získali maximální přínos, stačí si z něj připravit účinnou směs. K té budete potřebovat 1 středně velký lilek a litr vody, přičemž používat ji posléze můžete zevně i zevnitř. Stačí zeleninu nakrájet na kolečka, vložit ji do vroucí vody a poté nechat namočenou, dokud tekutina nevychladne na pokojovou teplotu. Získanou šťávu přeceďte a 750 ml si uložte stranou do vhodné nádoby. Zbytek smíchejte s 50 ml olivového oleje a uložte do ledničky. 

koleno

4 jednoduché ranní rituály, které vyléčí bolesti kloubů i hypertenzi

Šťávu z ledničky rozdělte na 3 části a pijte ji ráno, v poledne a večer. Zbytek smíchaný s olivovým olejem poté dle serveru WebMD stačí nanést na bolestivou část těla a pořádně jej vmasírovat. Nakonec místo přikryjte čistou bavlněnou tkaninou a nechte působit až do rána, kdy obvaz odstraňte a oblast omyjte. Takto pokračujte každý den a již brzy bude po problémech. 

Jak se tato metoda osvědčila vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články