Oslaďte dětem první měsíc ve škole. Přinášíme 5 lahodných receptů

Začátek školy je plný očekávání, nervozity i radosti. Pomozte dětem začít nový školní rok s úsměvem díky domácím dobrotám, které dodají energii a chuť do učení. Od nadýchaných palačinek, přes voňavou makovou bábovku až po oblíbené Míša řezy.

i Zdroj obrázku: inzerent
                   

Nové učitelky, spolužáci, rozvrh hodin… denní rytmus se od prázdnin proměnil. Podpořit v tomto období potřebují děti i rodiče. A že sladké je na nervy nejlepší, je známá pravda.

Hrk-hrk-olé! Palačinky s krémem a borůvkami zpříjemní den

Připravte tyto úžasné palačinky s hrk-hrk krémem, které rozveselí i toho největšího mrzoutka. Jejich název sám o sobě vyvolá úsměv. Tajemství těchto palačinek spočívá v dokonale vláčném těstě a krémové náplni s lahodnými borůvkami. Palačinky můžete připravit i večer den předem.

Potřebovat budete jen jedno balení směsi Palačinky Dr. Oetker, borůvkový kompot, smetanu, Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker a Smeta-fix Dr. Oetker. Celý recept na palačinky najdete zde.

Jemná maková bábovka je svačinou, o kterou se nedělí

Vláčné těsto s jemnou makovou chutí a zlatavou barvou působí jako balzám na duši. Tato bábovka je láskou na první ochutnání.

Mák má v české kuchyni dlouhou tradici a děti jeho oříškovou chuť většinou milují. Bábovka je navíc praktická – při správném skladování vydrží čerstvá několik dní.

Na přípravu si rezervujte 30 minut, na pečení pak hodinku – tento recept zkrátka budete milovat a zvládnou ho upéct i tatínkové.

Cuketový perník nadchne vláčnou chutí

Cuketový perník je důkazem toho, že i zelenina má ve sladkém pečení své místo. Cuketa dodává perníku neuvěřitelnou vláčnost a šťavnatost, přitom její chuť se v těstě takřka neprojeví. Perník je skvělý na cesty nebo výlety. Nebo jako dezert po víkendovém obědě. Třeba zbude i na pondělní svačinu.

Příprava samotná je snadná. Smícháte ingredience, jemně přidáte vyšlehaný sníh z bílků, dáte na plech a necháte péct. Sladkou tečkou je Poleva tmavá Dr. Oetker.

Míša řezy jako klasika, která nikdy nezklame

Některé dezerty jsou prostě nesmrtelné. Míša řezy mezi tyto cukrářské legendy patří. Kakaové těsto v kombinaci s jemným tvarohovým krémem a čokoládovou polevou vytváří dokonalou kombinaci chutí.

Pro školní děti jsou Míša řezy ideální volbou. Tvarohový krém dodává cenné bílkoviny potřebné pro růst, kakao působí na dobrou náladu a čokoládová poleva je prostě neodolatelná. Tyto řezy také krásně vypadají, takže jsou perfektní na oslavy nebo když potřebujete udělat dojem na návštěvě.

Cheesecake s jahodami, po kterém se ihned zapráší

Víkendy jsou ideální čas na společné pečení s dětmi. Jahodový cheesecake je na přípravu náročnější než bábovka (ale ne zase o tolik!), a výsledek a dětské úsměvy stojí za to. Krémová konzistence cheesecaku a svěží chuť jahod tvoří neodolatelné spojení.

Při přípravě cheesecaku si děti můžete pozvat jako pomocníky. Mohou pomáhat s mixováním krému nebo s rozkládáním jahod na povrch. Společné pečení posiluje rodinné vztahy a děti si tak vytvoří krásné vzpomínky spojené s chutí tohoto dezertu.

Podívejte se na celý recept na cheesecake.

Tak jak vám chutnalo?

Diskuze Vstoupit do diskuze
Autor článku

PR

Zobrazit další články