Breussova očistná kůra z červené řepy proti rakovině i jako prevence. Tělo nadopuje vitamíny a zbaví od všech škodlivin za pár dní

Jedni ji zatracují a druzí vynášejí do nebes. I přes skeptické názory ale existují lidé, kterým pomohla. Vždycky je ale nutné znát míru a používat zdravý rozum.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Je pojmenována po rakouském elektrikáři a léčiteli Rudolfu Breussovi. Nejčastěji je o této kuře slyšet, jako o zázračném léku na rakovinu všeho druhu. Breussova dieta je založena na pití zeleninových šťáv po dobu 42 dní, kdy po celou tuto dobu není přijímána jakákoli jiná strava. Domněnka, že tato kůra vyléčí rakovinu se opírá o myšlenku takzvaného vyhladovění nádoru. Tato metoda má své zastánce i odpůrce a to i mezi lékaři.

Breussova kůra a rakovina

Rudolf Breuss zastával myšlenku, že nádor potřebuje ke svému růstu a udržení tuhou stravu, kterou pacienti konzumují. Sestavil tedy recepturu na zeleninovou šťávu, která má nemocného udržet při životě přičemž zhoubný nádor vyhladoví a zmizí. Proti této myšlence se postavilo mnoho lékařů včetně České lékařské komory. Považují onu základní myšlenku na vyhladovění nádoru za mylnou, a pacienty před ní spíš varují.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Jak je ale známo, každý organismus je jiný a víra v úspěch kolikrát dokáže zázraky. Během let se totiž skutečně objevilo několik onkologických pacientů, kterým lékaři nedávali moc nadějí. Vsadili na zeleninové šťávy podle Breusse a jsou stále tady a bez nádoru. O těchto případech se většinou mluví. Ti, o kterých se spíš mlčí už sami nepromluví, protože jejich nemoci oslabená těla dlouhou hladovku nevydržela.

Breussova zeleninová šťáva na detoxikaci organismu

Není ale třeba tuto recepturu zatracovat. Ostatně skládá se jen ze zdraví prospěšných surovin. Ten, kdo ji totiž vyzkoušel, byť jen třeba na pět dní, v drtivé většině případů zaznamenal po jejím skončení skokové zlepšení všech krevních parametrů a zdravotního stavu celkově. Nutno ale dodat, že při samotné kůře se člověk potkává často s bolesti hlavy a změnami nálady. Je tedy na uvážení každého, zda mu několik dní nepohodlí stojí za zlepšení hladiny glukózy, cholesterolu a jiných krevních parametrů.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Šťáva vyrobená podle originální receptury lze hotová zakoupit v některých lékárnách. Pokud si ji ale chcete vyrobit doma, budete potřebovat 300 gramů červené řepy, 100 gramů mrkve, 100 gramů celeru, 30 gramů černé ředkve a jednu menší bramboru. Vše oloupejte a nastrouhejte. Z nastrouhané zeleniny vylisuje šťávu, kterou ještě následně přeceďte přes plátýnko, aby v ní nezůstaly žádné pevné kousky.

Zeleninová šťáva podle Breusse a její účinky na redukci váhy

Pokud jste právě vyskočili od monitoru s tím, že jdete shánět všechny potřebné suroviny protože potřebujete nutně shodit pár kilo, tak se zase v klidu posaďte a čtěte dál. Během dnů, kdy se nepřijímá žádná pevná strava pochopitelně k nějakému snížení hmotnosti dojde. Z části se organismus zbaví přebytečné vody a u lidí, kteří běžně stravu neomezují může zmizet i nějaký tuk. Je to ale jen krátkodobý efekt.

Po skončení hladovky totiž dochází takřka s železnou pravidelností k jo-jo efektu, který je tím brutálnější, čím víc redukčních diet jste během svého života už drželi. Prostě platí, že hladovění jakéhokoli druhu k trvalému zhubnutí nevede a jo-jo efekt se dostaví i v případě, že po skončení hladovky jíte méně než před jejím začátkem. Breussova kůru tedy lze doporučit opravdu jen na pročištění organismu po dobu, která nepřesáhne týden.

Zdroj: Healthline; Nature Land; CAM Cancer; Breuss R., The Breuss Cancer Cure, Alive books Canada, 1995; Black Diamond Buzz

Diskuze Vstoupit do diskuze
75 lidí právě čte
Zobrazit další články