Zrychlete metabolismus přirozenou cestou a rozlučte se s kilogramy navíc – 100% stabilní výsledek

Pokud váš metabolismus pracuje rychle a účinně, pravděpodobně se nemusíte nadváhy ani obezity nijak obávat. Ovšem podpořit a zefektivnit metabolismus může každý.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Kdo má metabolismus, který pracuje rychle, ten se nadváhy ani obezity obvykle bát nemusí. Zůstane štíhlý, i když se rád dobře nají. Pro mnohé lidi je to meta, které by chtěli dosáhnout. S rychlejším metabolismem by se nemuseli strachovat, že zase naberou další kilogramy. Podpořit metabolismus neboli energetickou a látkou přeměnu lze i konzumací určitých potravin. Lékařka Han Na Kim, MD se zaměřila na obecnou endokrinologii a věnuje se i metabolismu.

Co je to metabolismus

Metabolismus jsou chemické reakce v organismu, které ho udržují při životě. Jedná se o přeměnu energie obsažené v potravinách na energii určenou pro procesy v buňkách. Z potravin se ale také působením metabolismu vytvářejí základní stavební kameny lidského těla, tedy bílkoviny, lipidy, sacharidy a nukleové kyseliny. Součástí metabolismu je i odstranění metabolických odpadů z organismu pryč.

1) Skořice

Aromatická kůra skořicovníku je léčivá. Zároveň se používá i jako koření v kuchyni. Vyrábí se z ní silice, tinktury a olej. Za nejkvalitnější skořici se považuje ta, která se pěstuje na ostrově Ceylon. Skořice zlepšuje trávení, štěpí tuky a zlepšuje metabolismus tuků a cukrů, zahřívá a stimuluje trávicí trakt.

2) Jablečný ocet a voda

Na podporu metabolismu je možné použít nápoj vyrobený z jedné sklenice teplé vody a jedné lžíce jablečného octa, který se užívá 20 minut před jídlem. Výrazně snižuje chuť k jídlu a člověk pak zkonzumuje méně jídla, což může přispět k hubnutí.

3) Zelený čaj

O zeleném čaji se ví, že má na zrychlení metabolismu pozitivní účinek. Současně působí na snížení úzkosti, stresu a deprese. Pomáhá předcházet infarktu, roztroušené skleróze a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Ideální je pít tři šálky čaje denně.

iZdroj fotografie: Pixabay
I zelený čaj dokáže podpořit rychlejší spalování tuků

4) Zelená jablka

Na svačinu dopoledne nebo odpoledne je vhodné si dát zelené jablko. Jedná se o zdravou potravinu, která pomáhá zrychlovat metabolismus, protože příznivě ovlivňuje celou zažívací soustavu a zároveň má vysoký obsah vlákniny. Jablka je možné jíst každý den.

5) Voda, citron a med

Směs vyrobená z vody, citronové šťávy a medu je výborný prostředkem na zrychlení metabolismu, protože pomáhá při spalování tuků a eliminuje zadržování tekutin. Kromě toho je pití vody pro organismus velmi důležité, zejména pro mozek a svaly a také pro odvod toxinů z těla pryč.

Která vámi vyzkoušená metoda vám nejlépe pomáhá hubnout?

Zdroj: MedicalNewsToday

Diskuze Vstoupit do diskuze
63 lidí právě čte
Autor článku

Jana Fojtíková

Zobrazit další články