Hubnoucí polévka: Dejte si jednu porci denně a 5 kilogramů zmizí cobydup

Zeleninové polévky jsou při hubnutí naprosto skvělé. Dodají tělu potřebné vitamíny, zavodní a zasytí. Díky těmto dvěma receptům uvidíte, že si i při hubnutí můžete pochutnat.

Nakrájená zelenina na polévku i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Hubnutí může být někdy zapeklitá věc. Je to ale hlavně o tom, co jíte a jakou vykonáváte fyzickou aktivitu. Důležité je zaměřit se na večerní přejídání. Večeře by měla být lehká, obsahovat hodně vlákniny, zasytit, ale obsahovat co nejméně kalorií. Jak se to říká? Snídej sám, obědvej s přítelem a večeři dej svému nepříteli. Naučte se tedy svému nepříteli (v tomto případě to bude pravděpodobně břišní tuk) připravit skvělé večeřové polévky.

Recept na polévku číslo 1

Co budete potřebovat?

  • 3 brambory,
  • vodu,
  • 300 gramů mletého kuřecího masa,
  • 1 cibuli,
  • 1 mrkev,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 bobkové listy,
  • rostlinný olej
  • a sůl.

Postup přípravy polévky:

  1. Očistěte brambory a nakrájejte je na kostičky.
  2. Zalijte je studenou vodou a dejte vařit.
  3. Z mletého kuřecího masa si připravte kuličky.
  4. Jakmile začne voda vřít, přidejte k bramborám kuličky.
  5. Vařte 10 minut.
  6. Očistěte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
  7. Připravte si pánev, na ni nalijte trochu oleje a osmahněte cibuli do sklovita.
  8. Očistěte mrkev, nakrájejte ji na kousíčky a přidejte k cibuli. Mírně osmahněte.
  9. Přidejte najemno nakrájený česnek.
  10. Mrkvovou směs přidejte k vařícím se bramborám.
  11. Zamíchejte obsah hrnce a přidejte bobkový list.
  12. Uvařte doměkka a můžete se pustit do jídla.
Zeleninová polévka v bílé keramické misce iZdroj fotografie: Pixabay
Lahodí oku i žaludku a náramně se po ní hubne

Recept na polévku číslo 2

Co budete potřebovat?

  • Rostlinný olej,
  • 1 cibuli,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 plechovku nakrájených rajčat v konzervě,
  • 1,5 litru studené vody,
  • 1 mrkev,
  • půlku bílého zelí,
  • 1 šálek zelených fazolek,
  • 1 šálek brokolice,
  • půlku červené papriky,
  • trošku petrželky,
  • 1 polévkovou lžíci pepře,
  • 1 čajovou lžičku cukru
  • a 1 čajovou lžičku soli.

Postup přípravy polévky:

  1. Olej rozehřejte v hrnci a přidejte jemně nakrájenou cibuli.
  2. Opečte cibuli do sklovita, přidejte najemno nakrájený česnek a minutku smažte.
  3. Přidejte rajčata a chvilku nechte dusit.
  4. Zalijte vodou a vařte.
  5. Mezitím očistěte mrkev, nakrájejte na kolečka a přidejte do hrnce.
  6. Nadrobno nakrájejte také zelí a přidejte do polévky.
  7. Přidejte fazolky a brokolici a nechte vařit na mírném ohni cca 30 minut doměkka.
  8. Nakrájejte si půlku papriky na kostičky a přidejte do vroucí polévky.
  9. Nakrájejte nadrobno petrželku a přidejte do polévky.
  10. Vařte ještě 5 minut na mírném ohni.
  11. Dochuťte kořením, cukrem a solí, povařte ještě 2-3 minutky a můžete podávat večeři.

Až si budete sestavovat jídelníček pro hubnutí, nezapomeňte do něj zařadit jablka. Na hubnutí jsou jako stvořená.

Jaké lehké večeře máte nejraději vy?

Zdroj: Zdravě
Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články