Kašel dokáže potrápit i několik týdnů až měsíců po odeznění ostatních příznaků nemoci. Tento domácí léčivý sirup vás jej konečně zbaví.
Respirační onemocnění trápí v době od podzimu do jara snad každého. Některé příznaky vymizí rychle, s jinými můžete bojovat i dlouho po prodělané nemoci. Kašel je jedním z těch vytrvalých příznaků. Ať už vás trápí kašel a bolest v krku při akutním onemocnění nebo se nemůžete zbavit kašle po nemoci, domácí léčivý sirup vás jej rychle zbaví.
Nepodceňujte sílu přírody
Jak jsme již na JakZdravě zmiňovali nesčetněkrát, přírodní léčba je mnohdy účinnější než ta chemická. Doporučovali jsme vám česnek s medem na podporu imunity a kardiovaskulárního zdraví, heřmánek a fenykl na plynatost nebo oregano a petržel na gynekologické obtíže. Dnes vám představíme skvělý domácí léčivý sirup na podporu imunity a léčbu vytrvalého kašle a s ním spojenou bolestí v kru.
Jeho základem je med, který je dle nutriční specialistky Jerlyn Jones, MS jedním z nejsilnějších přírodních léků vůbec. Kromě kašle vám pomůže i s vysokým krevním tlakem a cholesterolem, léčbou obtížně se hojících ran či popálenin. Další důležitou složkou je kurkuma, o které výživová expertka Imashi Fernando, MS tvrdí, že má skvělý vliv nejen na pleť, ale i na srdce, mozek a klouby. Mimo to působí preventivně i na závažná onemocnění, jako je rakovina či Alzheimerova choroba.
Recept na domácí léčivý sirup
O spojení medu s kurkumou jsme na JakZdravě psali již několikrát. Posiluje imunitu, chrání srdce, cévy i mozek. Má úžasný potenciál při léčbě respiračních onemocnění a tvoří i základ na domácí léčivý sirup, který vám pomůže například při bolestech v krku. K jeho výrobě budete potřebovat:
- 4 velké lžíce medu
- 1 lžičku mleté kurkumy
- 1 lžičku jemně nastrouhaného zázvoru
- 1 lžičku drceného česneku
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mleté papriky
- 4 velké lžíce citronové šťávy
- šťávu z 1 pomeranče
Pokud med není tekutý, mírně jej zahřejte, aby se opět rozpustil a do tekutého medu přidejte všechny ostatní přísady. Směs dobře promíchejte a nechte asi hodinu odstát. Poté sirup přeceďte přes sítko nebo gázu do uzavíratelné sklenice. Užívejte jednu čajovou lžičku sirupu dvakrát až třikrát denně.