Střeva budou čistá jako nikdy dřív, lék ze dvou ingrediencí šlape jako hodinky

Střevní zdraví se neobejde bez konzumace kefíru. Když ho ovšem zkombinujete s pohankou, dosáhnete úžasného výsledku. Připravit si tuto směs není těžké.

Kreslený obrázek bakterií a patogenů ve střevech pod lupou i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Hledáte způsob, jak si vyčistit střeva a předcházet zácpě? Vyzkoušejte lidový lék, který se po staletí používá v Rusku. Kromě pozitivního vlivu na střeva snižuje krevní tlak, cholesterol a krevní cukr. Lékem na všechny nemoci trávicího traktu jsou dvě snadno dostupné suroviny – pohanková mouka a kefír.

Jak to funguje?

Samotný kefír funguje jako probiotikum, pro trávení neznamená zátěž jako klasické mléko a obsahuje mnoho důležitých vitamínů. Pití kefíru se doporučuje pro normalizaci střevní funkce. O tom, jak je kefír užitečný, informovala i naše redakce JakZdravě.

Pohanka v této kombinaci působí jako vláknina, která podporuje přirozenou detoxikaci, respektive vyprazdňování. Tím se tělo zbaví škodlivých látek a toxinů. Pohanka obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů a snižuje krevní cukr. Podle webu MedicalNewsToday můžete díky pohance také zhubnout.

Recept na čistící směs

Pohanková mouka

Pro lepší účinnost se doporučuje připravit si pohankovou mouku doma. Začněte tedy tím, že opláchnete zrna pohanky pod kohoutkem tekoucí vody. Rozložte je na papírovou utěrku a nechte uschnout. To zabere 3-5 hodin. Pak ji namelte v mlýnku nebo v mixéru. Skladuje se stejně jako normální mouka, v nádobě na suchém a chladném místě. Na JakZdravě doporučujeme pohankovou mouku jako přírodní alternativu k průmyslově vyráběné mouce.

Pohanková zrna iZdroj fotografie: Pixabay
Pohanka je nesmírně zdravá. Pomůže vám zhubnout, ale také udrží krevní tlak ve zdravých mezích

Směs kefíru a pohankové mouky

Co budete potřebovat?

  • 3 polévkové lžíce pohankové mouky,
  • 2 dcl kefíru
  • a půl lžičky medu, špetku mleté skořice nebo pár semínek kmínu dle vaší chuti.

Postup přípravy receptu:

  1. Tři polévkové lžíce pohankové mouky vložte do misky.
  2. Přidejte kefír a dobře promíchejte.
  3. Misku zakryjte a dejte do lednice.
  4. Dochuťte podle vašeho apetitu.

Pohanka je nejhorším nepřítelem tuku. Taková zdravá snídaně ho spálí během několika dní

Aplikace a dávkování:

Směs se užívá ráno, půl hodiny před snídaní. Užívejte ji po čtrnáct dnů, poté si dejte měsíc přestávku a kúru zopakujte. Už po prvních čtrnácti dnech byste měli pocítit zlepšení. Web BBCGoodfood varuje, že se pohanková léčba nehodí pro osoby s přecitlivělostí na rýži a na latex, protože se u nich může objevit také alergie na pohanku.

Co pomáhá pro střevní pohodu vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
134 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články