Mnoho přírodních potravin má schopnost pomáhat tělu předcházet nemocem a také je léčit. Pokud si z nich připravíte polévku, účinek bude ještě efektivnější.
Strava má velký vliv na lidské zdraví, a to jak psychické, tak i fyzické. Pokud budete jíst dobré potraviny, odrazí se to na vaší postavě, celkové pohodě a také schopnosti předcházet nemocem a úspěšně je léčit. Proto stojí za to, abyste vždy dbali na svůj jídelníček a snažili se jej mít vyvážený. Dalším skvělým způsobem, jak se ochránit před problémy a udržet i dobrou imunitu, je konzumace této lahodné polévky od Dr. Fuhrmana. Ta nabízí nespočet zdravotních přínosů, včetně protirakovinných účinků.
Polévka proti rakovině
Dr. Joel Fuhrman je odborník na výživu a zastánce přírodních metod, který aktivně sdílí na sociálních médiích své lékařské rady a zdravé recepty. Jeho posledním hitem se stala léčivá polévka proti rakovině, která by podle něj měla být trvalou součástí jídelníčku každého člověka. Již mnozí čtenáři si tento pokrm vychvalují, a to nejen díky tomu, že se po jeho konzumaci cítí lépe, ale také pro jeho jednoduchost a dobrou chuť – na receptu si pochutnávají jak příznivci zdravé výživy, tak i kulinářští gurmáni.
Podle odborníka polévka účinně pomáhá posilovat imunitní systém a také snižuje riziko vzniku rakoviny, neboť její složky ničí nepřátelské buňky. Je ovšem důležité poznamenat, že samotný pokrm vás samozřejmě před rakovinou neochrání, ovšem jde o jeden z prvků, který vám pomůže snížit riziko jejího výskytu. Nejdůležitější je prevence, jako jsou pravidelné prohlídky, zdravý a aktivní životní styl, vyhýbání se stresu a vyvážený jídelníček bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty.
Příprava lahodné polévky
Tato jedinečná polévka je plná vitamínů, minerálů a silných antioxidantů, díky kterým pomáhá tělu bránit se proti infekcím a nemocem. Pokud ji tedy zařadíte do svého pravidelného jídelníčku, můžete se těšit z mnoha zdravotních přínosů, jako je podpora imunitního systému, lepší celková pohoda a například také snadnější trávení. Obecně vám pak její konzumace pomůže snížit riziko vzniku nebezpečné rakoviny a dalších závažných problémů. K přípravě polévky budete potřebovat následující ingredience:
- 1 šálek fazolí mungo
- 3 ks pórek
- 4 ks střední cibule
- 6 ks střední cuketa
- 2 snítky zelené petrželky
- 1 šálek vlašských ořechů
- 250 gramů čerstvých hub
- 4 sklenice vody
- čerstvá mrkvová šťáva
- 2 sklenice celerové šťávy
Příprava je poté již velmi jednoduchá. Fazole je třeba předem namočit, a to nejlépe přes celou noc. Poté vodu vylijte a luštěniny uvařte ve velkém hrnci (20-40 minut podle použitého druhu). Přidejte všechny nakrájené houby, nasekanou cibulku, cuketu a pórek (nakrájené na kostičky). Vše nyní vařte zhruba 15 minut a jakmile bude směs měkká, přidejte polovinu ořechů, celer a mrkvovou šťávu. Zbývající ořechy nasekejte najemno a přidejte do polévky – jakmile budete hotovi, nakonec dochuťte petrželkou.
Takto připravenou polévku můžete rovnou podávat, a to nejlépe před hlavním jídlem nebo klidně v pozdějších hodinách před večeří. Důležité je však konzumovat ji pravidelně, neboť pouze v takovém případě efektivně podpoří vaše tělo a ochrání vás před nebezpečnými nemocemi, jako je právě rakovina. Pozitivní změny budete moci rozpoznat již po několika dnech jejího užívání.