Pouhé čtyři mandle stačí přes noc namočit a ráno po snědení pozorovat blahodárné účinky

Mandle se v současnosti řadí mezi superpotraviny a neměly by chybět na žádném jídelníčku. Jejich přínos pro lidské zdraví je nepopíratelný a jednoduchým trikem se dá znásobit.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ořechy by neměly chybět v žádném jídelníčku a jejich pravidelný příjem má mnoho pozitiv. Stejně jako vlašské ořechy, pekany nebo makadamové ořechy jsou plné zdravých tuků a tělu jen prospívají. Stačí hrstka denně a velice brzy se dostaví první výsledky. Díky chytrému a časově nenáročnému triku je možné dostat z mandlí ještě více minerálů a vitamínů. Chuť zůstane stejná, jen prospěšných látek bude mnohem více.

Nenechte se ochuzovat o vitamíny

Suchá mandlová slupka je jemná, lehce nahořklá, křupavá a obsahuje látku, která zpomaluje chemické reakce. Během konzumace tak zbytečně brání vstřebávání zdravých a výživných látek, kterých jsou mandle plné. Stačí je přes noc namočit, ideálně na osm až dvanáct hodin. Proces se obrátí a všechno, co mandle obsahují, se mnohem snáz dostane do organismu a blahodárně na něj zapůsobí.

iZdroj fotografie: Unsplash

Čím jsou mandle prospěšné?

Mezi ořechy mandle vynikají. Pro velký podíl fosforu chrání kosti a předchází vzniku osteoporózy. Jsou bohaté na vápník a vitamín E a regulují hladinu cholesterolu. Riboflavin v kombinaci s L-karnitinem posiluje funkce mozku a snižuje riziko Alzheimerovy choroby. Vysoký obsah hořčíku má blahodárný vliv na srdce, cévy a krevní tlak. Brání hlavně jeho nebezpečnému kolísání.

iZdroj fotografie: Unsplash

Snadné, ale účinné

Mandlí sice není nikdy dost a ani jejich zvýšená konzumace neohrozí zdraví člověka, ale pro pozitivní vliv na lidský organismus stačí pouhé čtyři mandle. Ideální je proces, kdy se večer i ve slupce namočí do misky s vlažnou vodou a ráno nalačno sní. Tak se do těla dostanou všechny prospěšné látky.

Na stejném principu fungují téměř všechny druhy ořechů. Mandle jsou však v našich podmínkách nejdostupnější a nejchutnější. Rozdíl mezi těmito suchými a namočenými plody je rovněž nejmarkantnější.

Zdroj: Healthline

Diskuze Vstoupit do diskuze
61 lidí právě čte
Zobrazit další články