Chemické prášky a vitaminy mohou mít na lidské tělo i negativní účinky. Zde je sedm běžně dostupných potravin, které jsou schopny naše tělo pročistit lépe než kterýkoli lék.
Užívání velkého množství prášků, drahých vitaminů v tobolkách a dalších potravin plných chemie se zdá být v dnešní době téměř nutnost, přestože mohou mít tyto doplňky stravy na lidské tělo i mnoho negativních účinků. Stojí tedy za to věnovat pozornost i obyčejným potravinám, které mají pro naše tělo silnější pročišťující účinek a zároveň nehrozí riziko, že by mu jakkoli mohly ublížit.
Bílé zelí
Zelí obsahuje velké množství vlákniny, která na sebe váže toxiny a vylučuje je ze střev. Má pozitivní vliv na trávení a také pomáhá „zabíjet“ nebezpečné látky v našem těle, podílí se na syntéze vitamínů a léčí vředy. Zelí lze užívat čerstvé či fermentované, nebo i ve formě džusu.
Červená řepa
Červená řepa obsahuje vlákninu, měď, fosfor, vitamín C a řadu prospěšných kyselin, které zlepšují trávení a ničí bakterie ve střevech. Zbavuje játra toxinů a dokonce pomáhá omlazovat tělo díky kyselině listové. Lze ji užívat jak vařenou, tak i syrovou v salátu.
Cibule
Prospěšné látky v cibuli jsou schopny zabít většinu škodlivých bakterií během pár sekund. Cibule také zlepšuje trávení a obsahuje obrovské množství síry, která neutralizuje a ničí vše škodlivé v našem těle. Cibuli je nejvhodnější konzumovat čerstvou, například v salátu.
Česnek
Pouze jediný stroužek česneku obsahuje více než 400 prospěšných látek, které uvolňují cévy, snižují hladinu cholesterolu a ničí příčiny rakoviny mozku či žaludečních vředů, zabíjejí záškrt a tuberkulózní bacily. Pro nejlepší účinky je vhodné česnek konzumovat čerstvý.
Jablka
Jablka stabilizují fungování celého trávicího systému, pomáhají při produkci žaludeční šťávy a zmírňují zácpu. Ničí také původce virů chřipky. Jablka je nejjednodušší a pro tělo také nejprospěšnější konzumovat čerstvé i se slupkou, lze je ale i vypít ve formě čerstvé šťávy.
Avokádo
Toto „jižní“ ovoce má pro tělo spoustu velmi prospěšných vlastností. Obsahuje látku, která blokuje nebezpečné karcinogeny, stabilizuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá trávení. Obvykle se konzumuje čerstvé, například rozmačkané jako pomazánka na chlebu.
Brusinky
Brusinky jsou jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik. Čistí močový měchýř od nebezpečných bakterií, pomáhají v boji proti tvorbě rakovinných buněk a také čistí krevní sraženiny. Brusinky lze konzumovat čerstvé či sušené, jako džus, či ve formě džemu.