Tipy pro udržení krásných zdravých vlasů během zimních měsíců

Zima je čas jako stvořený pro pohodlí, teplo a klid. Totéž si zaslouží i vaše vlasy. Kvůli teplotám pod bodem mrazu jsou vaše vlasy a pokožka hlavy šupinaté, drsné, suché a náchylné k poškození.

i Zdroj obrázku: Pixabay
                   

A proto potřebují v zimě trochu jiný přístup než za letních měsíců. Nebojte se, jsme tu, abychom vám poradili.

iZdroj obrázku: Pixabay

Masáž vlasovým olejem, méně mytí a správný kondicionér
Během zimy je pokožka hlavy suchá a svědí kvůli nedostatku vlhkosti ve vzduchu. To může vést k lupům a podráždění pokožky hlavy. Masáž horkým výživným olejem, například kokosovým nebo olivovým, dělá zázraky. Tyto oleje pronikají do vlasu a udržují vlasy hydratované. Masáž zlepšuje prokrvení pokožky hlavy a vyživuje vlasové folikuly, stimuluje růst vlasů.
Často si myjeme vlasy šampony, které odstraňují přírodní maz a způsobují další suchost a podráždění. Zkuste prodloužit interval mezi mytím. Nepoužívejte šampon na vlasy více než dvakrát týdně. K udržení přirozené rovnováhy vlhkosti vždy používejte jemný šampon. Nikdy nevynechávejte kondicionér. Pro hlubokou hydrataci a výživu použijte hustý krémový kondicionér obsahující přírodní oleje a bambucké máslo.

iZdroj obrázku: Pixabay.com

Vyvarujte se použití žehličky a kulmy a používejte masku na vlasy
Vaše vlasy jsou v zimě choulostivé a tepelná úprava může způsobit jejich lámání. Smiřte se se svou přirozenou strukturu vlasů a vlasy nechávejte uschnout volně. Vyvarujte se fénování, protože z vašich vlasů vytáhne vlhkost. Použití masky na vlasy jednou týdně je vynikajícím preventivním opatřením k zajištění celkového zdraví vlasů. Vybírejte výživné masky určené pro váš typ vlasů. Žádoucí je přítomnost olejů, hedvábí nebo přírodních olejů. Pro co nejlepší kondici vašich vlasů se vyvarujte následujícího:

  • chození ven s vlhkými vlasy,
  • čepic z umělých materiálů,
  • odhalených vlasů ve větru a sněžení,
  • příliš horké vody při mytí,
  • moc pevně utažených culíků a copů,
  • pobytu v místnostech se suchým vzduchem.
Diskuze Vstoupit do diskuze
134 lidí právě čte
Autor článku

Šimon Dvořák

Zobrazit další články