Jakým potravinám by se muži po čtyřicítce měli za každou cenu vyhnout? Jejich příjem může vést k rakovině

Pokud jste již dosáhli čtyřicátého roku, mohou pro vás být jisté potraviny nebezpečné. Je vhodné se jim snažit vyhýbat.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Jsou okamžiky, během kterých může dojít k jistým změnám ve vašem způsobu života. Pro muže je jím dovršení čtyřicátého roku jejich života. Právě v tomto období se totiž začne měnit způsob trávení mužů, a tak je pro jejich zdraví lepší se některým produktům začít vyhýbat. Jakákoliv omezení samozřejmě nejsou zrovna dvakrát příjemná. Pokud to má ale sloužit k lepšímu zdraví, směle do toho. V opačném případě si totiž můžete zadělat na zdravotní problém.

V různém věku se naše stravování mění

Je poměrně obecně známo, že v různém věku naše tělo zpracovává a přeměňuje užitečné sloučeniny z potravin jinak. Malému novorozenci nelze dát k obědu svíčkovou s masem a čtyřmi knedlíky. Důvody jsou jasné. Co se ovšem týče mužů nad 40, tam již není na první pohled zřejmé, co by měli konzumovat a čemu by se měli raději vyhnout. Některá jídla by se měla jen omezit, zatímco ta jiná je vhodnější vyřadit úplně.

iZdroj fotografie: Unsplash

Jednou z potravin, která není pro muže vhodná, je máslo. Vzhledem k jeho obsahu tuků se nedoporučuje máslo jen omezit, ale raději jej ze svého jídelníčku úplně vyřadit. Obsahuje totiž navíc sloučeninu propylenglykol, která zvyšuje usazování cholesterolu v cévách. To má za následek jejich špatné fungování, což nepříznivě ovlivňuje celkové zdraví těla a může často vyústit až k infarktu či mrtvici.

Nezdravé cukry mohou vést až k rakovině

Také by si měli nechat zajít chuť na přehnaně slazené nápoje, umělá sladidla a potravinářská barviva. Podle výsledků jisté studie z roku 2014 mohou sycené nápoje obsahovat toxické látky, jež vedou ke vzniku rakoviny. Co se týče potravinářských barviv, ta jsou v dnešní době používána téměř všude. Ať už je to při výrobě cukrovinek, donutů či dezertů. Bohužel i u nich hrozí vznik rakovinotvorných buněk.

iZdroj fotografie: Unsplash

Alkohol, sladké pečivo a maso také nejsou v tomto věku vůbec vhodné ke konzumaci. Každý ví, že alkohol má negativní vliv na všechny orgány v lidském těle – především mozek. Jezení sladkého pečiva vede k nadváze, kvůli čemuž může hrozit infarkt či cévní mozková příhoda. Masné výrobky, zejména ty, které jsou připravovány na dřevěném uhlí, naopak mohou způsobit zažívací potíže a nadýmání.

Zdroj: Healthy Eating

Diskuze Vstoupit do diskuze
112 lidí právě čte
Zobrazit další články