Kvalitní spánek klepe na dveře: Nápoj z himalájské soli má hned 84 minerálů a pomůže i s krevním tlakem

Když vám chybí potřebný počet hodin spánku k dokonalému odpočinku, budete se cítit celý den mizerně. Proti únavě lze využít zajímavou vychytávku.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Spánek je pro lidský organismus nezbytný. Nabíjí ho energií potřebnou pro všechny fyziologické procesy, jež se v něm neustále odehrávají. Nevyspání pak vede k únavě a bohužel i ke vzniku zdravotních obtíží. Proto by mělo být v zájmu každého člověka se pokud možno dobře vyspat, říká lékařka Laura Marie Sterni, MD. Ve své praxi se zabývá dětskými poruchami spánku. I děti patří mezi pacienty s nedostatkem spánku. Určitě i jim by pomohla himalájská sůl.

Co všechno udělat pro kvalitní spánek

Obecně se udává, že člověk by měl spát minimálně osm hodin, aby se cítil odpočatý. V současné době ale málokdo tomu opravdu dostojí. Lidé spí podstatně méně hodin, což se pak negativně promítá do jejich života. Souvisí s tím nervozita, podrážděnost, únava. Vhodné je před spaním se již nevěnovat mobilu ani sledování televize. Lepší je vzít si knihu a číst si. Usínat byste měli ve vyvětrané místnosti a nikoliv s plným žaludkem. Poslední jídlo byste měli mít alespoň tři hodiny před spaním.

V hlavní roli himalájská sůl

Když už se únava z nedostatku spánku objeví, zahánět ji šálkem černé kávy není zrovna ideální. Existují zajímavější řešení, a to v podobě růžové himalájské soli. Je obohacena o cenné minerály, které pomáhají nastolit optimální iontovou rovnováhu v organismu. Tím se udržuje vyrovnaná hladina tekutin, což vede k posílení zdraví. Můžete vyzkoušet pít solný roztok vytvořený z 240 ml vody a asi 1 čajové lžičky růžové himalájské soli. Sůl necháte vždy dobře rozpustit.

iZdroj fotografie: Pixabay
Himalájskou solí lze v kuchyni normálně solit

Čím je růžová himalájská sůl prospěšná

Díky minerálům pomáhá růžová himalájská sůl proti migrénám, snižuje krevní tlak, prospívá trávení, zabraňuje svalovým křečím, a také zlepšuje spánek. A to vše proto, že obsahuje 84 minerálů, mezi kterými je i železo, hořčík, vápník, sodík a draslík. Zejména sodík sehrává důležitou roli v udržování rovnováhy tekutin v organismu a přispívá k lepší kvalitě spánku.

Všeho s mírou

I když himalájská sůl nabízí samé benefity, není nutné to s její konzumací přehánět. Nadměrný příjem sodíku vede k vysokému krevnímu tlaku, ke vzniku ledvinových kamenů i k osteoporóze. Lidé, kteří těmito onemocněními trpí, by neměli přijímat více soli, než je pro jejich tělo zdravé. Ovšem v případě velké únavy z nevyspání je možné vyzkoušet kúru s již zmíněným solným roztokem, který pomůže dodat potřebné minerály.

Jak používáte růžovou himalájskou sůl?

Zdroj: Healthline

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Autor článku

Jana Fojtíková

Zobrazit další články