Olivový olej má na tělo blahodárné účinky. Sedm důvodů, proč si dát každé ráno jednu lžíci

Stačí jedna lžíce olivového oleje denně a budete zdraví jako rybička. Pozitivně působí hned na sedmi oblastí našeho zdraví.

i Zdroj fotografie: Deposit photos
                   

Olivový olej je známý pro svou chuť a pozitivní účinky na zdraví. Vydobyl si místo i v českých kuchyních. Používáme ho na smažení, k dochucování pokrmů, hlavně do salátů, na různé marinády apod. Je skutečně všestranný. Existuje ho také nespočet druhů. Víte však, že se dá používat i jinak? Nejen jako složka jídel, ale odborníci ho doporučují pít čistý, samotný. Představa oleje stékajícího hrdlem může být pro někoho nechutná, avšak můžeme vás uklidnit, že se nejedná o nic jiného, než o polknutí jedné lžíce.  

Proč je konzumace oleje zdravá 

Olej má skvělé účinky na stav srdce. Je velmi přínosný pro naše zdraví. Jde o čistý rostlinný produkt a pokud se jedná i o extra panenský olivový olej lisovaný za studena, máte jistotu nejvyšší kvality. Našemu tělu neskutečně prospívá a už jedna lžíce každé ráno na lačno vykoná zázraky. Podívejte se na 7 důvodů, které vás přesvědčí. Začnete hned zítra? 

Krásná pokožka  

Každý jistě ví, že olivový olej je jednou ze složek v mnoha výrobcích přírodní kosmetiky. Tím, že ho budete užívat přímo, si zajistíte vláčnou pokožku. Bude bez zarudnutí i otoků a bude pomaleji stárnout a ztrácet elasticitu. Olivový olej je také skvělý v boji s bakteriemi.  

Redukce váhy 

Marně bojujete s váhou a už nevíte, jak své hubnutí nastartovat a rozproudit? Právě olivový olej pomáhá tělu zbavit se přebytečných kilogramů.

iZdroj fotografie: Pixabay

Skvělý stav mozku 

Pravidelná konzumace olivového oleje udržuje náš mozek ve skvělé kondici. Odstraňuje patologickou tkáň, která může způsobit třeba rozšířenější duševní chorobu, jako je Alzheimer. Je to v podstatě jediný způsob, jak proti této nemoci bojovat. A také díky němu budete mít lepší paměť.

Zdravý kosterní systém 

Máte v rodině revmatoidní artritidu a bojíte se o svůj kosterní systém? Pokud si budete pravidelně dopřávat panenský olivový olej a omega-3 mastné kyseliny, může se vám zcela vyhnout nebo aspoň rapidně zmírníte její následky. Konec ranní ztuhlosti a bolestem.  

Zánět v těle 

Stejná kombinace napomáhá tělu zbavit se zánětu. Ten se může na vašem zdraví ošklivě podepsat. A odstraňuje i kožní problémy, které se na těle mohou kvůli zánětu objevit. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Dobrá imunita 

Dnes je již známo, že imunita vychází ze střev. Tam se tvoří bakterie a zárodky, které nemoci rozvádí dále do těla. Pokud se tam již nachází špatné bakterie, olivový olej pozitivně působí v jejich vyhubení. I u těch, na které nezabírají antibiotika. Síla oleje je tedy ohromná. Pokud se trápíte se zdravotními problémy, naordinujte si dvoutýdenní kůru. Každý den 330 g oleje a bude po starostech. 

Cukr 

Máte problém s hladinou cukru v krvi? Cítíte, jak vám kolísá a dělá zle? Olivový olej napomáhá s jeho snížením a ustálením. Pomáhá také předcházet cukrovce typu 2, a to až o 40 %. To za trochu hořkosti v puse stojí.

Zdroj: OneHealth

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Zobrazit další články