Pohanková dieta je účinný způsob, jak se rychle zbavit přebytečných kilogramů. V kombinaci s kefírem je vhodná dokonce i pro kojící ženy.
Nadváha a obezita s sebou nesou, kromě estetického hlediska, zvýšené riziko zdravotních komplikací, a to včetně kardiovaskulárních onemocnění a předčasného úmrtí. K získání a udržení zdravé váhy je kromě pohybu zapotřebí také zdravá a vyvážená strava. Pokud chcete hubnutí nastartovat, můžete začít cestu k vysněné postavě dietou. Pomoci vám mohou například dva zdravé přírodní produkty, a to pohanka a kefír.
Pohanková dieta je dobrým způsobem, jak rychle shodit přebytečná kila
Pohanka i kefír jsou užitečné samy o sobě, ale ve vzájemné kombinaci přinášejí úžasný efekt. Zbavují tělo nečistot a toxinů, zlepšují činnost trávicího traktu, slinivky a jater a normalizují hladinu cukru v krvi.
Proč právě pohanka
Pohanka je bohatým zdrojem energeticky sytých vitaminů a minerálních látek. Zároveň neobsahuje lepek, ale má více bílkovin a méně sacharidů než jiné obiloviny. Není proto divu, že právě pohanková kaše je tou, která dodává příliv energie, zlepšuje energetický potenciál a dodává tělu výdrž. Organické kyseliny (šťavelová, citronová, jablečná) obsažené v pohance jsou užitečné při krevních chorobách (leukémie, anémie), cukrovce, zácpě a kardiovaskulárních onemocněních.
Proč kefír
Kefír je jednou z nejbohatších probiotických potravin, které podporují proces detoxikace a zlepšují trávení laktózy. Kefír obsahuje vysoké množství vápníku, hořčíku, biotinu, vitaminu B12 a mnoho dalších užitečných látek.
Kefír, stejně jako většina fermentovaných mléčných výrobků, zastavuje hnilobné procesy ve střevech, stimuluje játra a podporuje vylučování toxinů. Mimo to je také spojován s řadou dalších zdraví prospěšných účinků, jako je metabolismus cholesterolu, potlačení nádorů, zvýšení rychlosti hojení ran a zlepšení funkce imunitního systému, včetně zmírnění alergií a astmatu.
Kefír a syrová pohanka
Pro jednodušší verzi diety by pohanka měla být syrová, ale nenechte se tím odradit. Ve finále je ještě chutnější než po uvaření. Při pravidelné konzumaci směsi pohanky a kefíru každé ráno a večer rychle zaznamenáte účinek. Tato metoda je dokonce vhodná i pro kojící ženy (u nichž jsou diety jinak obvykle kontraindikovány).
Příprava a použití
Do 1 sklenice kefíru nasypte 1 polévkovou lžíci omyté pohanky a nechte 8 hodin při pokojové teplotě odstát. Večer si tedy připravíte ranní dávku a ráno dávku večerní. Tento nápoj slibuje při každodenní konzumaci váhový úbytek 4kg, a to i když nezměníte stravovací návyky. Pokud chcete dosáhnout ještě větších účinků, můžete vyzkoušet pohankovou dietu.
Pohanková dieta
V tomto případě je pohanku potřeba připravit s vroucí vodou a louhovat ji nejméně 12 hodin (poměr pohanky a vody je jedna ku dvěma). Nepoužívá se sůl, pepř ani jiné koření. Spařená pohanka se rozdělí na pět porcí. První dva dny byste měli jíst pouze pohanku, nic jiného. Od třetího dne můžete do stravy zavést kefír, ale ne více než půl litru denně. Pohanku můžete s kefírem smíchat. Poslední jídlo byste měli jíst čtyři hodiny před spaním.
Kromě toho je nutné přijmout 2 porce zeleniny denně. Pohanková dieta s kefírem by neměla trvat déle než týden a neměla by se opakovat dříve než po měsíci. Během týdne údajně zhubnete 5 kg. Nicméně pohankové dietě se vyhněte, pokud máte problém s nízkým tlakem, jste těhotná nebo kojíte. Nezapomínejte také doplňovat minerály a vitamíny.