Už žádné dlouhé nachlazení, mátová mast ho porazí už za jednu noc

Nachlazení je možné léčit dostupnými léky předepsanými od lékaře nebo také domácími prostředky, které déle vydrží a nezruinují vaši peněženku. Zkuste domácí mast na hrudník.

i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Když se někdo necítí dobře, zpravidla navštíví svého praktického lékaře. Ovšem ne všichni si pobyt v čekárně a následně v ordinaci užívají, proto, pokud se nejedná o nic vážného, se nejdříve pokusí o domácí léčbu. Patříte-li do této skupiny lidí i vy, zkuste tuto přírodní mast na hrudník, která zkrátí vaše trápení s nachlazením o několik dní.

Výhody domácí masti na hrudník

Při nachlazení se nejčastěji objevuje slabost, kašel a bolest v krku. Tato přírodní mast tlumí hlavní projevy nachlazení, odstraňuje kašel a také léčí překrvení hrudníku. Sehnat ji můžete také v lékárně, ale domácí verze je vždy lepší, bezpečně víte, co obsahuje, a navíc vám déle vydrží. Než sáhnete po lécích, které znáte z reklam, vyzkoušejte domácí metodu, která neobsahuje škodlivé chemikálie a zároveň nezasáhne vaši peněženku. Mast můžete využít i na zmírnění bolesti svalů nebo kloubů.

Výroba domácí masti proti nachlazení

Podívejte se, jak připravit mast proti nachlazení.

Budete potřebovat:

  • ½ šálku kokosového oleje
  • ½ šálku olivového oleje
  • 3 PL nastrouhaného včelího vosku
  • 20 kapek mátového esenciálního oleje
  • 20 kapek eukalyptového oleje
  • skleněnou nádobu
iZdroj fotografie: Freepik

Postup:

Nejprve rozpusťte nastrouhaný včelí vosk, poté přidejte olivový a kokosový olej a všechny suroviny důkladně promíchejte. Jakmile získáte jednotnou hmotu, nechte ji trochu vychladnout. Až poté do ní přidejte esenciální olejíčky z máty a eukalyptu. Směs přelijte do skleněné nádoby a nechte ztuhnout. Aplikujte mast na hrudník nebo krk a nechte působit asi 15 minut. Mentol si skvěle poradí s příznaky nachlazení a éterické oleje účinně zklidní ucpané dýchací orgány.

Jak bojujete s nachlazením vy?

Zdroj: Zdravě
Diskuze Vstoupit do diskuze
100 lidí právě čte
Autor článku

Radka Dobešová

Zobrazit další články