Starověký recept na všechny nemoci krve, srdce, krevních cév, jater a střev

Červená řepa je účinným lékem sama o sobě. Můžete si jí dát syrovou, vařenou nebo z kompotu zavařenou. Nebo si ji můžete nechat zkvasit a detoxikovat tak tělo.

Krájení červené řepy a šťáva ve sklenici i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Kvašené produkty jsou velmi zdravé a najdete je mezi lidovými léky mnoha národů. Jsou prospěšné hlavně pro játra, ledviny a střeva. Kvasit můžete nechat ledacos. V minulosti se kvašením dlouhodobě uchovávaly potraviny jako zelí, okurky, jablka, melouny a další potraviny, které nyní uchováváme v chladničce. V případě červené řepy, o které bude řeč tentokrát, se jedná o skvělý lék.

Fermentovaná červená řepa

Kvašená červená řepa své vlastnosti násobí a její účinky na zdraví se zvyšuje. Podle webu Healthline dokáže červená řepa předcházet zhoubným rakovinám, detoxikovat játra a podporovat jejich regeneraci a podporovat tělo v přirozeném odstraňování škodlivin, jak jsme již mezi účinky červené řepy zmiňovali na našem webu. Navíc s fermentovanou řepou se zbavíte zácpy a zlepší se vám všeobecně trávení. Také pomáhá na cévy, aterosklerózu a křečové žíly, jak dokládá WebMD.

Jak si připravit a zkvasit řepu

Co budete potřebovat?

  • Sklenici s objemem tři litry,
  • 700 gramů červené řepy,
  • 2 kusy suchého žitného chleba,
  • 200 gramů cukru (nepoužívejte med, zpomaluje fermentaci)
  • a 100 gramů rozinek.

Postup přípravy receptu:

  1. Čerstvou červenou řepu nakrájejte na malé kostičky nebo na tenké plátky a dejte do sklenice.
  2. Přidejte rozinky, chléb a cukr.
  3. Přidejte převařenou (ale vychladlou) vodu a dobře promíchejte.
  4. Volitelně můžete přidat zelnou šťávu, která pomáhá urychlovat fermentaci.
  5. Zakryjte hadříkem nebo gázou, zajistěte gumičkou a nechte stát na teplém místě 6-7 dní.
  6. Obsah promíchejte dvakrát denně, pokud se na povrchu udělá pěna, odstraňte ji.
  7. Po týdnu šťávu sceďte.
Salát z červené řepy v misce iZdroj fotografie: Freepik
Červená řepa je velmi chutná ve všech podobách.

Aplikace a dávkování:

Užívejte 3-4 polévkové lžíce třikrát denně před jídlem. Fermentovanou červenou řepu uchovávejte v lednici. Jakmile využíváte veškerý kvas, máte první kúru pro detoxikaci a regeneraci těla úspěšně za sebou. Nyní bude následovat přestávka 3 měsíce a poté léčbu zopakujte. Pak dejte znovu 3 měsíce pauzu a opakujte léčbu potřetí. Po roce se dočkáte úplné očisty.

Červená řepa funguje na 9 zdravotních problémů. Pomáhá řešit vrásky, anémii, ale i hodnotu krevního tlaku

Upozornění:

Při používání kvasu můžete mít nějakou dobu průjem. Udává se, že je to tím, že se tělo čistí od toxinů. Před tím, než na sebe aplikujete jakoukoli lidovou léčbu, poraďte se s lékařem. Fermentované potraviny a léky se nedoporučují lidem s problémy s ledvinami, lidem s nízkým tlakem a lidem trpícím trávicími problémy v akutní fázi. Zda je detoxikace nutná, jsme se zamýšleli v článku na JakZdravě již dříve.

Jaké jsou vaše zkušenosti s fermentovanou červenou řepou?

Diskuze Vstoupit do diskuze
131 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články