5000 let starý tibetský lék: Jen jedno použití a rok nemusíte k lékaři

Lidé stále častěji vyhledávají přírodní léky, protože nezpůsobují závažné vedlejší účinky jako průmyslově vyráběné léky. O léčivé síle česneku se vědělo už před pěti tisíci lety.

Česnek a stroužky na prkénku s ostrým nožem i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Lidé se léčili pomocí přírody odnepaměti. Podle webu MedicalNewsToday se první písemné záznamy o léčbě pomocí česneku datují do doby před pěti tisíci lety. Dnes vám prozradíme recept na starý tibetský lék, který dokáže vyléčit řadu zdravotních problémů a nemocí. Smí se ale použít jen jednou ročně. To by podle starobylého doporučení mělo stačit k tomu, abyste lékaře nemuseli celý rok navštívit. Ovšem pokud se nebudete cítit dobře, toto doporučení porušte.

Tibetský recept na všechno

Kúra, kterou stačí opakovat jednou ročně, dokáže zlepšit mnoho zdravotních problémů. Starobylé prameny udávají, že léčí impotenci, kandidózu, střevní potíže, vysoký krevní tlak, revmatismus, ale také pomáhá ke správnému metabolismu a podporuje hubnutí.

Tento všelék má antibiotické vlastnosti, protože obsahuje jako jednu ze dvou ingrediencí česnek. Ten má podle webu Healthline sílu k ničení bakterií, virů, houbových nemocí a dalších patogenů. Dá se užívat preventivně k podpoře imunity. O tom, jak využít česnek pro podporu imunity, psala naše redakce už dříve.

Česnekové paličky, stroužky, oloupané a nakrájené stroužky na plátky iZdroj fotografie: Pixabay
Česnek patří k nejsilnějším přírodním antibiotikům vůbec.

Recept na přípravu tibetského léku

Co budete potřebovat?

  • 350 gramů syrového česneku
  • a 200-250 mililitrů rumu nebo 95 % alkoholu.

Postup přípravy receptu:

  1. Oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky.
  2. Vložte do předem vysterilizované skleněné nádoby.
  3. Naplňte nádobu alkoholem.
  4. Nechte stát deset dní.
  5. Po uplynutí této doby přeceďte přes jemné síto a tekutinu dejte zpět do nádoby.
  6. Uchovávejte svůj elixír v lednici, občas jej protřepejte.

Aplikace a dávkování:

Elixír se užívá po kapkách, které jsou přísně rozepsány na počet dní. Užívejte před jídlem, kapky přidejte do 50 ml vody nebo mléka. Následující rozpis udává počet kapek ráno, v poledne a večer.

  • 1. den: 1 – 2 – 3
  • 2. den: 4 – 5 – 6
  • 3. den: 7 – 8 – 9
  • 4. den: 10 – 11 – 12
  • 5. den: 13 – 14 – 15
  • 6. den: 15 – 14 – 13
  • 7. den: 12 – 11 – 10
  • 8. den: 9 – 8 – 7
  • 9. den: 6 – 5 – 4
  • 10. den: 3 – 2 – 1
  • 11. den: Od jedenáctého dne užívejte 25 kapek třikrát denně do té doby, než vám elixír dojde.

60 let starý recept, který šlape jako hodinky dodnes: Vezměte tvaroh a přidejte pár lžic medu

Upozornění:

Tento lék není vhodný pro lidi trpící nízkým krevním tlakem, žaludečními problémy a podrážděným žaludkem. Neměli by jej užívat ani lidé s nízkou váhou, děti a těhotné ženy. Na JakZdravě jsme psali o několika potravinách a nápojích, kterým je nutné se během těhotenství vyhnout. Alkohol patří mezi ně.

Na začátku užívání vás mohou zpočátku trápit bolesti hlavy, vyrážky nebo jiné problémy. Udává se, že jde o součást detoxikačního účinku česneku. Tyto příznaky během prvních dnů ustanou. Pijte mezi jídly hodně vody. Pokud se vám cokoli nezdá, poraďte se s lékařem. Porada s lékařem není na škodu před samotným užíváním tohoto receptu. Jistě vám poradí, zda je pro vás vhodný.

Jaké jsou vaše zkušenosti se starodávnými recepty?

Diskuze Vstoupit do diskuze
108 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články