Třešně při nesprávné konzumaci nadělají v těle obří neplechu. Jak a kdy je ideálně jíst?

Třešně okouzlí nejen svou lahodnou chutí, ale i mnoha účinky na zdraví. Dokonce dokáží odlehčit vašim kloubům!

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Každá potravina s sebou nese určité pozitivní či negativní účinky. Nejinak je tomu u lahodných třešní, které při pravidelné konzumaci například výrazně zlepší stav vaší pokožky. Jejich bobule totiž pomáhají tělu zbavit se toxinů, což pomůže mírně snížit tvorbu vrásek a učinit pleť pružnější. Zjistěte, kdy třešně konzumovat a kdy se jim raději vyhnout. 

Další výhody a nevýhody, které třešně přináší

Lidé, kteří pravidelně konzumují třešně, se nemohou téměř v žádném případě spálit na sluníčku. Ačkoliv by se opalování nemělo brát na lehkou váhu, již v předešlém odstavci jsme si řekli o jejich přínosech pro pokožku. Není tak tajemstvím, že se zbavení toxinů odráží i v tomto případě. 

Rovněž zlepšují stav kloubů. Bobule třešní obsahují dostatečně velké množství zinku a mědi. Ty pomáhají produkovat kolagen, který poskytuje kloubům sílu a pružnost tkání. Produkce kolagenu v těle bohužel klesá s každým dalším rokem. Výsledkem toho bývá, že tkáně jsou zranitelnější.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Třešně také zlepšují funkce oběhového systému. Obsahují totiž látku, která pomáhá předcházet tvorbě nových krevních sraženin v těle. To znamená, že lidé trpící vysokým krevním tlakem by měli jejich častější konzumaci zvážit. Mohly by totiž pro ně být velmi přínosná. 

Zároveň podporují správné trávení. Třešně mají léčebný účinek na všechny zažívací potíže. Jejich konzumací ale pracují efektivněji i vaše ledviny. Výsledkem tak většinou je, že člověk zhubne, aniž by to vědomě chtěl.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Sladké třešně ale mohou mít také na určité lidi, stejně jako téměř jakýkoliv výrobek, velmi špatný účinek. Neměly by je tak konzumovat lidé, kteří mají adhezivní onemocnění střeva, trpí zánětem žaludku, vředy, nadýmáním a alergií na bobule. Pacientům s cukrovkou se obecně doporučuje s kterýmikoliv bobulemi zacházet opatrně. 

Nepodceňujte jejich konzumaci

Lékaři nedoporučují podceňovat konzumaci třešní, protože je potřeba si také uvědomit, že jejich velké množství může způsobit průjem. Odborníci na výživu je doporučují jíst pouze 30 minut po hlavním jídle. Třešně můžete konzumovat ale i jinak než pouze za syrova. Dá se z nich připravit lahodný kompot, marmeláda nebo je můžete použít při ozdobení dezertů. Pokud si je chcete užít i v zimě, lze je také zmrazit.

Zdroj: Everyday Health

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Zobrazit další články
DámskýDeník
DámskýDeník
Pes vyl na hlubokou jámu a odmítal se odsud hnout. Když se kolemjdoucí podíval dovnitř, zděsil se a ihned vyrazil na záchrannou akci
Události247
Události247
Vánoce bez bramborového salátu? I to je možné. Brzy má totiž ve velkém zdražit potravina, která je pro jeho výrobu nezbytná
VědaŽivě
VědaŽivě
Zajímá vás ekologie a dlouhodobá udržitelnost civilizace? Čerpejte informace z ověřených zdrojů
adbz
adbz
Sedáky v kuchyni vám umožní snížit teplotu v místnosti