Probíhající kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce mají v posledních měsících žně. Nejprve salmonela, nyní špatně skladované maso v Albertu.
Kupujete si chlazené kuřecí maso a dáváte si ho do mrazáku, aby déle vydrželo? Možná jste si koupili nekvalitní maso, které se už začínalo kazit. Takové maso rozhodně nejezte. Pokud ho máte v mrazáku, můžete ho vyhodit. V případě, že máte schovanou účtenku, můžete ho vrátit na libovolné prodejně Albert.
Jak poznám zkažené maso?
Web TN informoval o nevyhovujícím kuřecím mase, které si zákazníci mohli koupit v Albertu v Hradci Králové. Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila maso, které bylo skladováno v nevhodných teplotních podmínkách a počínalo se kazit. Ačkoli mluvčí Albertu uvedla, že šlo o jediný balíček a tento incident je zcela výjimečný, měli by si dát zákazníci pozor. Jednalo se o kuřecí prsní řízky od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s.
Maso, které je na povrchu slizké a nevábně voní po kažení, je rozhodně závadné a určitě ho nejezte, nevařte, ani ho nedávejte zvířatům. Podle webu AkcniCeny se nejedná o jediný problém s kuřecím masem, který Albert měl. Nevyhovující kuřecí prsní řízky byly objeveny také v Albertu v Brně s uvedeným datem spotřeby 5. 10. 2023. Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila maso stáhnout z prodeje a zákazníci dostali možnost maso vrátit.
Na jaře to byla salmonela
Kuřecí maso se dostává na pranýř poslední dobou stále častěji. Na jaře 2023 byla objevena salmonela v kuřecím mase původem z Ukrajiny. Informovala o tom také naše redakce JakZdravě. Salmonela byla prokázána také na podzim 2023 v kuřecím mase původem z Brazílie a z Ukrajiny.
Pozor na správnou hygienu
Pokud manipulujete s kuřecím masem, měli byste být maximálně opatrní a dodržovat správné hygienické podmínky. Je velmi nebezpečné omývat kuřecí maso pod tekoucí vodou, jak už jsme na tomto webu varovali dříve. Pro krájení masa byste měli mít oddělené nože a prkénka, rozhodně nekrájejte na tom samém zeleninu určenou k okamžité konzumaci.