Kvasnice můžou v některých případech způsobit cukrovku | JakZdravě.cz

Kvasnice můžou způsobit cukrovku a podpořit infekce. Kdo by se jim měl za každou cenu vyhnout?

Lékaři vysvětlili, že jídlo obsahující kvasnice není vhodným zdrojem potravy pro určité lidi. Naopak by jejich konzumace pro ně mohla mít fatální důsledky.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Existuje široká řada lidí, kteří nemohou konzumovat určité potraviny. Ve většině případů hraje klíčovou roli naše zdraví, jež nikdy nesmíte podcenit. Pokud má člověk například vysokou hladinu inzulinu, pojídání kvasnic by u něj mohlo vyvolat cukrovku. Nejinak jsou na tom lidé, kteří často trpí plísňovými infekcemi. Těm se kvasnice také nedoporučují.




Můžou vyvolat cukrovku

Odborníci na výživu totiž přichází s novou domněnkou, která vzešla z nedávných odborných studií. Výsledkem byl fakt, že nápoje a potraviny s kvasnicemi obsahují rychlé sacharidy. Ty tělo absorbuje mnohem rychleji než ty běžné, což může následně ovlivnit hladinu krevního cukru nesprávným směrem. To samozřejmě představuje problém pro velkou skupinu lidí, protože ne každý má tuto hladinu ve správném stavu. 


iZdroj fotografie: Depositphotos

Kvůli zvýšení hladiny cukru v krvi by tak kvasnice měli vyloučit ti lidé, kteří ji již vyšší mají. Stejně tak je tomu u těch jedinců, kteří mají prediabetes anebo trpí inzulinovou rezistencí. Lékaři pak dále doporučují, aby tito lidé pravidelně chodili na lékařské prohlídky. Ignorování těchto omezení a následná častá konzumace kvasnic jim totiž může vyvolat mimo jiné rozvoj cukrovky.

Alergické reakce rovněž nejsou vyloučeny

Dalším skrytým nepřítelem, který je obsažen v kvasnicích, jsou alergeny vyvolané důsledným fermentováním. Odborníci tak připomínají, že se jedná o produkt fermentace, jež může zanechat stopy po různých alergenech. Pokud jste na ně citliví, vaše tělo může na kvasnice reagovat alergickými příznaky. Raději si tak zjistěte, zda máte nějaké predispozice spojené s tímto problémem a buďte s konzumací kvasnicových potravin a nápojů opatrní.  


iZdroj fotografie: Depositphotos

Řada přichází i na lidi, kteří často trpí plísňovými infekcemi nebo střevní kandidózou. U těch je častá konzumace kvasnic také velmi nebezpečná. Růst kvasinek se totiž vlivem slabšího organizmu může v těle zvýšit. Důsledkem pak bude slabost, časté výkyvy nálady, a dokonce poruchy imunity. Měli byste tak vědět, co smíte a nesmíte konzumovat, než to zajde příliš daleko. 

Zdroj: WebMD

Diskuze Vstoupit do diskuze
146 lidí právě čte
Zobrazit další články
DámskýDeník
Malý chlapec se během koncertu stal centrem dění. Svými tanečními kreacemi ukradl kapele veškerou pozornost
Události247
Revmatoidní artritida je zákeřná nemoc. Proč se pacienti bojí mluvit se svými lékaři a jaké to může mít následky? Podrobnosti vysvětlila předsedkyně Revma Ligy Müllerová
VědaŽivě
Posedlost celebritami snižuje inteligenci, uvádí studie. Lidé se slabostí pro své idoly brzdí výkon svého mozku
adbz
Se sázením cibule není doporučeno čekat až na jaro. Brzký výsev zajistí gigantické plody s příchodem prvních teplých dnů