Zapomenutý lék našich babiček: Během pár minut pročistí střeva, pomůže na štítnou žlázu a odbourá všechen tuk

Pokud zařadíte tento lék, který zná nejspíše každá babička, do svého jídelníčku, skvěle tím podpoříte své zdraví a ochráníte se před mnoha nemocemi.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Mnoho lidí si neuvědomuje, že některá přírodní léčiva působí na lidské zdraví mnohem lépe než kdejaké komerční výrobky plné chemie. Skvělým příkladem je ořechová skořápka, která podle lékařky Imashi Fernando obsahuje řadu cenných složek a podporuje téměř všechny tělesné funkce. Užívat ji přitom můžete ve formě léčivé tinktury, jejíž příprava je snadná a nebude vás stát téměř žádné peníze. Její účinky jsou stejně k nezaplacení.

Ořechové skořápky skvěle podporují zdraví 

Pravděpodobně každý ví, že vlašské ořechy patří mezi nejzdravější potraviny, které lze získat v přírodě. Jejich pravidelná konzumace má velmi pozitivní vliv na krevní oběh, srdce, hubnutí a také mozek. Kromě plodů se však osvědčila také jejich skořápka, kterou má většina lidí tendenci vyhazovat. To je však velká chyba, neboť obsahují velké množství užitečných sloučenin, včetně jódu, vitamínů, jako je vitamín A, C, E, D a B, a některých minerálů. 

Nejlepší na tom všem je, že jsou zcela přirozeným zdrojem těchto potřebných látek a jejich konzumace nemá žádné vedlejší účinky. Abyste ze skořápek získali maximální účinek, můžete si z nich připravit léčivou tinkturu. Tu stačí zařadit do svého jídelníčku a budete se moci těšit z řady zdravotních přínosů. Pomohou vám dle webu Mekosha například při poruchách štítné žlázy a endokrinního systému a jsou užitečné při trávicích potížích. Dále: 

  • Snižují vysoký krevní tlak a cholesterol v krvi. 
  • Jsou užitečné při cukrovce a jiných zdravotních problémech. 
  • Výborně posilují imunitní systém a zvyšují jeho odolnost vůči chorobám. 
  • Mají dobrý vliv na kognitivní funkce. 
Vlašské ořechy na talíři iZdroj fotografie: Pixabay
Skořápky z vlašských ořechů nabízí řadu zdravotních přínosů a ochrání vás před nemocemi

Příprava tinktury z ořechových skořápek 

Maximální účinek z ořechových skořápek vám poskytne tinktura. Její příprava je snadná a nezabere ani mnoho času, přičemž ji můžete užívat klidně každý den, dokud vám nedojde. Před její konzumací je ovšem dobré poradit se se svým praktickým lékařem, aby vás ujistil, zda je pro vás vhodná či nikoli. Někteří lidé, jako například těhotné a kojící ženy, by na ni nemusely reagovat nejlépe. K přípravě budete potřebovat následující ingredience: 

  • skořápky z vlašských ořechů
  • brandy (nebo jiný alkohol)

Příprava je poté již velmi jednoduchá. Nejprve si vezměte uzavíratelnou sklenici a naplňte ji skořápkami z vlašských ořechů. Ty poté zalijte dostatečným množství brandy, aby je všechny zakryla, nádobu pořádně zavřete a obsah několikrát protřepejte. Takto připravenou směs nechte stát zhruba 3 až 4 dny na tmavém místě, přičemž ji každý den protřepejte. Jakmile uplyne stanovená doba, tinkturu sceďte a nechte ještě 3 dny odstát. 

Popadané nezralé ořechy již nikdy neskončí v koši. Mají zázračné účinky na zdraví mozku a chutně nahradí tučné brambůrky

Po třech dnech můžete tinkturu začít používat. Abyste získali maximální účinek, smíchejte 5 kapek ve sklenici vody a nápoj pijte třikrát denně. Na webu JakZdravě jsme také psali o nejzajímavějších zdravotních přínosech vlašských ořechů pro lidské tělo. 

Jak se léčivá tinktura osvědčila vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články