Hubnout s petrželí znamená hubnout snadněji. Petrželový nápoj slibuje viditelné výsledky už za 14 dní

Petržel se používá nejčastěji jako čerstvá bylina pro dochucení nebo dozdobení jídel. Její účinky na zdraví jsou ovšem velmi silné a překvapivé.

i Zdroj fotografie: Kolforn / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Petržel patří k jedné z nejúčinnějších rostlin, které se používají v boji proti nejrůznějším nemocem. Obsahuje velké množství pro tělo užitečných živin, včetně antioxidantů, které pomáhají chránit buňky vašeho těla před poškozením. Dietetička Rachael Ajmera i Maria Zamarripa ve svých článcích zdůrazňují, že petržel patří mezi nízkokalorické potraviny s mnoha živinami, takže se hodí zařadit ji do nízkokalorického jídelníčku při hubnutí. Navíc je chutná a hodí se do mnoha jídel.

Výživové bohatství ukryté v petrželi

Kromě nízkého obsahu kalorií obsahuje petržel velké množství vitamínů. Velice bohatá je na vitamín A, který je užitečný pro správnou funkci zraku. Dále obsahuje velké množství vitamínu K, který potřebujete pro správné srážení krve a zdravé kosti. Samozřejmě tu najdete také vitamín C a další silné antioxidanty, které poskytují ochranu před mnoha nemocemi.

Petrželový nápoj pro snadnější hubnutí

Snažíte-li se zhubnout, můžete vyzkoušet chutný nápoj z petržele. Je velmi jednoduchý a po prvních pár týdnech pravidelného popíjení se můžete těšit na viditelné výsledky.

Co budete potřebovat?

  • 5 lžiček najemno nasekané petržele
  • 1 litr vroucí vody.

Postup přípravy:

  1. Do nasekané petržele nalijte horkou vodu.
  2. Louhujte deset minut.
  3. Po uplynutí doby sceďte a můžete popíjet.

Dávkování:

Tento petrželkový čaj můžete pít 3-4krát denně. Viditelné účinky by se měly dostavit za 2-4 týdny.

Na jemno nasekaná petržel na dřevěném prkénku iZdroj fotografie: Pixabay

Na co vám ještě petrželový čaj pomůže?

Petržel má velký potenciál v prevenci vzniku rakoviny. Obsahuje látky, které chrání buňky vašeho těla před oxidačním stresem. To je stav, kdy v těle převažují volné radikály (ničí buňky) nad antioxidanty (chrání buňky). Protože petržel snižuje oxidační stres, může snížit riziko některých typů rakoviny.

Kromě prevence rakoviny má petržel vysoký obsah beta karotenu, luteinu a vitamínu A. Tyto látky chrání oči a podporují zrak v takové míře, že mohou dokonce zabránit věkem podmíněným onemocněním, jako je například makulární degenerace.

Do kterých jídel si přidáváte petržel?

Zdroj: Healthline
Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články