Recept starých bylinkářů, na který přísahají, léčí každou nemoc

Ať už vás trápí chřipka nebo infekce, tento nápoj vás pomůže uzdravit během několika dní. Na ingredience, které obsahuje, nedá dopustit žádný bylinkář.

i Zdroj fotografie: Pexels
                   

Pokud vás zastihlo nepříjemné onemocnění a žádné léky vám nepomáhají, můžete se obrátit na kouzlo přírodní medicíny. Tento recept je založen především na červeném víně, borůvkách a dalších účinných léčivých složkách, které působí na lidské tělo zcela přirozeně a pomáhají jej regenerovat. Používat recept může zejména při problémech s krevním oběhem a špatným krevním obrazem, při bolestech hlavy a závratích a při dalších podobných neduzích, jako je zapomnětlivost a špatná paměť. 

Příprava jedinečného léku 

Lék můžete konzumovat i při problémech se slabým srdcem – je však vhodné, abyste se o tom nejprve poradili se svým praktickým lékařem, zejména pokud užíváte silné medikamenty. Receptura této směsi se píše až do roku 1696, kdy o ní byla nalezena zmínka v zachovalých londýnských novinách (a s ní také seznam zdravotních přínosů, které poskytuje). Vyzkoušet jej navíc můžete naprosto kdykoliv, neboť nemá žádné vedlejší účinky a pomáhá tělo pouze léčit. K přípravě domácího prostředku budete potřebovat:

  • půl kilogramu čerstvých borůvek
  • půl kilogramu jalovcových bobulí
  • 1 litr dobrého domácího červeného vína
  • půl litru silné domácí pálenky
  • 3 polévkové lžíce domácího medu
  • 3 polévkové lžíce cukru

Příprava je poté již velmi jednoduchá. Borůvky a jalovec nejprve omyjte a vložte do větší sklenice. K ingrediencím přilijte tolik vína, aby byly bobule zcela zakryty. Směs nyní nechte uležet v lednici po dobu 48 dní – a jakmile uplyne stanovená doba, přidejte do směsi půl litru brandy, med a cukr. Vše nyní dobře promíchejte (med a cukr se musí rozpustit) a výsledný lék nechte ještě stát 7 dní. Poté je připraven k použití: 

  • Abyste získali maximální účinek z tohoto lahodného léku, pijte 4 polévkové lžíce ráno a večer – při každé dávce si dopřejte trochu borůvek, které před polknutím dobře rozkousejte.
  • Takto postupujte po dobu 3 dnů, poté si dejte 2denní pauzu, následně v kúře pokračujte, dokud vám nedojdou zásoby. 
iZdroj fotografie: Depositphotos

Zdravotní přínosy červeného vína 

Hlavní složkou tohoto jedinečného receptu je červené víno, které většina lidí zná pro jeho výraznou chuť. Mnozí si však neuvědomují, že právě tento lahodný nápoj nabízí většinu zdravotních přínosů, jako je například: 

  • Zdraví srdce: Mírná konzumace červeného vína podporuje díky obsahu resveratrolu a dalších antioxidantů pružnost cév, snižování zánětů a zlepšuje hladinu cholesterolu, díky čemuž snižuje riziko srdečních chorob.
  • Podpora mozku: Některé studie naznačují, že resveratrol a další látky obsažené v červeném víně mohou podporovat zdraví mozku a snižovat riziko neurodegenerativních onemocnění, jako je Alzheimerova choroba.
  • Prospěšné látky: Červené víno obsahuje mnoho prospěšných látek, jako jsou antioxidanty (například resveratrol, flavonoidy a polyfenoly), které chrání buňky před poškozením způsobeným volnými radikály.
  • Prevence kardiovaskulárních onemocnění: Mírná konzumace tohoto nápoje je obecně spojována se snížením rizika srdečních infarktů a mrtvice.

Pokud chcete získat všechny tyto zdravotní přínosy, stačí se v případě potřeby obrátit na výše uvedený recept, který díky ostatním ingrediencím působí ještě mnohem lépe. 

Jak se bylinný recept osvědčil vám?

Zdroj: Zdravě
Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články