Tibeťané ho považovali za skutečný lektvar zdraví: Jen jedna lžička a bolest hlavy je pryč

Zařazením tohoto lektvaru do svého jídelníčku se můžete zbavit řady nepříjemných problémů. Jeho příprava je snadná a nepřijde vás na mnoho peněz.

i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Staří Tibeťané byli dobře známí pro svou víru v tradiční medicínu. Často proto namísto užívání léků plných chemie sáhli po různých potravinách, včetně česneku, medu a dalších. Ačkoli se většina jejich receptů během let ztratila, v roce 1971 expedice UNESCO našla v jednom z tibetských klášterů postup, jak si vyrobit úžasný lektvar, který odstraňuje toxiny z těla, zlepšuje krevní oběh a mnoho dalšího. Příprava je navíc snadná a levná. 

Receptura starých Tibeťanů a jak si jí připravit 

Recept na tibetský lektvar je velmi snadný a poradí si s ním naprosto každý. Jedná se však o velmi silný přírodní lék, který by nikdo neměl podceňovat – užívat byste ho měli podle správného postupu a celý proces není dobré opakovat dříve než za 5 let. Očista trvá něco okolo dvou týdnů, přičemž jakmile ji dokončíte, pomůže vám dle serveru WebMD odstranit z těla veškeré toxiny, zlepší elasticitu cév, výrazně sníží riziko vzniku srdečních onemocnění, předchází rakovině a kromě toho také zlepšuje zrak a léčí bolesti hlavy. 

Pamatujte však, že pokud uděláte chybu při dávkování lektvaru nebo nedodržíte správnou denní dávku, můžete rovnou přestat. Za ty účinky, které vám však přinese, to jistě stojí, a proto je dobré dbát na disciplínu. Příprava vypadá následovně: 

  • Očistěte 350 gramů česneku a důkladně jej rozmačkejte.
  • Přidejte k němu 300 mililitrů 96 % alkoholu a nechte směs 10 dní odstát v dobře uzavřené nádobě.
  • Nakonec tekutinu přelijte přes hrubou gázu do vhodné nádoby a nechte ji odstát další 2-3 dny.
Rozlámaný česnek na stole iZdroj fotografie: Depositphotos
Česneková tinktura podpoří vaše zdraví a ochrání vás před mnoha nemocemi

Česnekovou tinkturu můžete uchovávat v ledničce nebo na stinném a suchém místě, tedy například ve spíži. Ještě než se vrhnete k jejímu užívání, je dobré se prvně poradit se svým lékařem, zda je to pro vás vhodné. Jak totiž uvádí web Healthline, toto účinné přírodní léčivo může pro některé skupiny lidí představovat velké riziko – jedná se zejména o ty, kteří užívají silné léky nebo trpí vážným onemocněním, jako je vysoký krevní tlak. 

Jak léčivý prostředek užívat 

Tento starověký lék Tibeťanů by měl být užíván po kapkách, a to ke snídani, obědu a také večeři. Ty je nejlepší smíchat s 50 mililitry mléka o pokojové teplotě (česnek samotný totiž může podráždit žaludek, ovšem v kombinaci s mlékem jej naopak uklidní). Jakmile budete chtít uskutečnit očistnou kúru, postupujte podle níže uvedené tabulky: 

příprava směsi s kardamomem

Hřejivá tinktura z kardamomu podporuje hubnutí a zabraňuje infekcím: Rozdrcená semínka stačí zalít alkoholem a citronovou šťávou

  1. Den: 1 kapka ráno, 2 na oběd a 3 večer 
  2. Den: 4 kapky ráno, 5 na oběd a 6 večer
  3. Den: 7 kapek ráno, 8 na oběd a 9 večer
  4. Den: 10 kapek ráno, 11 na oběd a 12 večer 
  5. Den: 13 kapek ráno, 14 na oběd a 15 večer 
  6. Den: 15 kapek ráno, 14 na oběd a 13 večer
  7. Den: 12 kapek ráno, 11 na oběd a 10 večer
  8. Den: 9 kapek ráno, 8 na oběd a 7 večer
  9. Den: 6 kapek ráno, 5 na oběd a 4 večer
  10. Den: 3 kapky ráno, 2 na oběd a 1 večer
  11. Den: 25 kapek ráno, 25 na oběd a 25 večer

Po 11. dnu užívejte i nadále 25 kapek s každým jídlem, dokud vám nedojdou zásoby. Již během několika týdnů si budete moci všimnout pozitivních změn a každé onemocnění na vás bude krátké. Na webu JakZdravě jsme také psali o tom, kdo by se měl česneku spíše vyhýbat

Jak se tento lektvar osvědčil vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články