Potraviny podporující nevábný zápach těla | JakZdravě.cz

Potraviny podporující odporný zápach těla. Čeho se vyvarovat, abyste neodolatelně voněli? Jste to, co jíte

Také jste postřehli, že vám někdo voní a někdo ne? Nemluvíme o parfému, ale o kůži. Pokud vám člověk nevoní, stává se pro vás nepřitažlivý. Ovšem vůni těla je možné ovlivnit.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Možná nejen u ostatních, ale i u sebe jste někdy cítili, že vám kůže nepříjemně voní. Nevábný odér je ve společnosti lidí velmi trapný a my bychom se v tu chvíli chtěli nenápadně vytratit, a již nikdy se na onom místě neukázat. Zápach je hodně podmíněn genetikou, může být ale způsoben i jídlem, které konzumujeme. Které jídlo způsobí změnu tělesného zápachu? Najde se mezi nimi i to vaše oblíbené? 




Jogurt a mléko – káva a čaj

Jogurt a jogurt je velký rozdíl. Sladký jogurt plný cukru podpoří tělesný zápach a zhorší kvalitu kůže. Naopak přírodní jogurt plný kultur bifido snižuje množství sulfitových sloučenin způsobujících zápach. Také vitamín D v jogurtu pomáhá eliminovat zapáchající bakterie v ústech, čímž se sníží odér z úst. Pozor ale na mléko, v tomto směru to není totéž. Obsahuje totiž cholin, který je hlavním činitelem tělesného zápachu. 


iZdroj fotografie: Depositphotos

Šalvěj, heřmánek, echinacea, yzop a jiné byliny, a že jich je opravdu velké množství, jsou dokonalým zdrojem antioxidantů, které odstraňují z těla škodliviny podporující tělesný zápach. Čím méně toxinů bude v těle, tím příjemněji budete vonět. Naopak káva nebo jiný kofeinový nápoj způsobuje ostrý a nepříjemný tělesný zápach. 

Jablko a květák – citrusy a dýně

Jablka jsou nejen zdravá pro střeva, ale také působí jako detergent pomáhající eliminovat zápach z úst. Ovšem květák působí opačným efektem. I on obsahuje cholin, sloučeninu podobnou vitaminu B, která u mnoha lidí způsobuje nepříjemný a charakteristický zápach. Rozhodně ale květák nevyřazujte z jídelníčku, je nabitý velkým množstvím živin.  


iZdroj fotografie: Depositphotos

Citrusové plody jsou velkou oblibou v zimním období. To je jistě škoda, protože citrony, pomeranče a jiné by se měly jíst průběžně celý rok. Jsou nejen chutné, ale skvěle se vstřebávají do těla, méně se po nich potíte, a celkově vaše kůže méně zapáchá. Dýně je bohužel dalším zástupcem, který obsahuje cholin a způsobuje nevábný zápach těla. 

Skořice a česnek, cibule – ryby a červené maso

Skořice, stejně jako kardamon dokonale ochutí jídlo, dezerty a mnoho dalšího. To ovšem není jejich jediná dobrá vlastnost. Dokáží také eliminovat nepříjemnou vůni na těle. Na druhou stranu, jak všichni víme, takový česnek a cibule obsahují sloučeniny síry, které v těle metabolizují a tělo se je snaží pomocí pórů eliminovat, což způsobuje onen nevábný charakteristický pach.


iZdroj fotografie: Pexels

Omezení červeného masa může mít pro tělesný zápach výhody. Mezi červené maso nepatří pouze hovězí, ale i vepřové a kachní. Byly provedené i studie, kdy ženy pozitivně vnímaly tělesný zápach u mužů na bezmasé dietě. Dále byly do studie zařazení muži, kteří červené maso jedli běžně a pravidelně. Jejich kůže ženám přišla zapáchající. To stejné platí i u ryb. Rybí maso uvolňuje zápach a metabolizuje stejným způsobem jako červené maso, takže před rande si dopřejte raději bílé maso krůtí a zeleninu.

Zdroj: Brightside

Diskuze Vstoupit do diskuze
106 lidí právě čte
Zobrazit další články
DámskýDeník
Malý chlapec se během koncertu stal centrem dění. Svými tanečními kreacemi ukradl kapele veškerou pozornost
Události247
Revmatoidní artritida je zákeřná nemoc. Proč se pacienti bojí mluvit se svými lékaři a jaké to může mít následky? Podrobnosti vysvětlila předsedkyně Revma Ligy Müllerová
VědaŽivě
Posedlost celebritami snižuje inteligenci, uvádí studie. Lidé se slabostí pro své idoly brzdí výkon svého mozku
adbz
Se sázením cibule není doporučeno čekat až na jaro. Brzký výsev zajistí gigantické plody s příchodem prvních teplých dnů