„Opilé rozinky“ pomáhají léčit artritidu. Při správném dávkování ucítíte úlevu už za 14 dní

Když někdo trpí chronickou bolestí, hledá všechny možné způsoby, jak si od ní ulevit. Často se uchýlí i k značně nekonvenčním radám. Vyzkoušejte je také.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Tzv. opilé rozinky se využívají především v kuchyni při přípravě sladkých pokrmů. Namáčejí se do alkoholu, nejčastěji rumu nebo ginu, čímž získají specifickou chuť. Zastánci přírodní léčby v rozinkách namočených do ginu vidí účinný lék proti artritidě. Lékař Maxmilian Ferdinand Konig, MD se ve své praxi artritidou zabývá, a proto ví, jaké nepříjemné bolesti a otoky pacientům způsobuje. Je přírodní léčba v podobě opilých rozinek jednu z možností, jak se nemoci zvané artritida postavit?

Gin jako přírodní lék

Nemocný s chronickou bolestí se chytá každého stébélka možné pomoci, jen aby si od potíží ulevil. Není proto divu, že se bude léčit třeba za pomoci rozinek namočených v ginu. Tuto myšlenku jako možného přírodního léčiva proti artritidě poprvé rozvinul americký rozhlasový hlasatel Paul Harvey v roce 1990 v jednom ze svých pořadů. Žádný výzkum o prospěšnosti rozinek v ginu ale nebyl doposud proveden.

Co v sobě skrývají jalovčinky

Úplně vedle ale rozhlasový hlasatel Paul Harvey nebyl. Alkoholový nápoj obsahuje výtažky z jalovce, který mu dodává jeho typickou chuť. A jalovec je opravdu léčivý, respektive jeho plody – jalovčinky. Potvrzuje to i studie, která byla na toto téma zpracována.

Ta zjistila, že jalovec obsahuje glykosidy, taniny, kumariny, vitamín C, třísloviny, pryskyřici a z minerálů vápník a draslík. Kromě toho, že je jalovec, respektive jalovčinky, výborným kořením k hovězímu nebo vepřovému masu, tak má i léčivé účinky.

iZdroj fotografie: Pixabay
Rozinky v ginu jako možný lék proti bolestem v kloubech? Proč ne

Co všechno jalovec léčí

Jalovčinky mají protizánětlivé účinky, účinné jsou při léčbě kašle a nachlazení, žloutenky nebo tuberkulózy. Působí jako antiseptikum a diuretikum. Pomáhají trávit a odstraňovat bolesti žaludku. Urychlují hojivé procesy a zlepšují místní prokrvení. Využívají se i při léčbě revma a bolestí kloubů, mohou tedy ulevit i od artritidy. Pokud jsou tedy použity při výrobě ginu, je možné předpokládat, že část svých léčivých účinků přenesou do tohoto nápoje.

Kolik rozinek sníst, aby se výsledek dostavil

Zatím nejsou k dispozici žádná oficiální doporučení, která by udávala, kolik rozinek namočených v ginu sníst. Na internetu se ovšem dočtete, že ideální je sníst asi 9 rozinek až jednu lžíci denně po dobu aspoň dvou týdnů, než se dostaví nějaké pozitivní výsledky. Za vyzkoušení to rozhodně stojí. Když se nedočkáte žádného úspěchu, minimálně si na rozinkách v ginu alespoň pochutnáte.

Jakým přírodním způsobem léčíte artritidu vy?

Zdroj: Healthline

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Autor článku

Jana Fojtíková

Zobrazit další články