Tato potravina nabízí řadu úžasných zdravotních přínosů. Pokud ji zařadíte do svého pravidelného jídelníčku, rozhodně nebudete litovat.
Ačkoli kuřecí játra nemá mnoho lidí v oblibě, jedná se o velmi užitečnou potravinu, která nabízí řadu zdravotních přínosů pro lidské zdraví. Navzdory domněnkám, že jsou plná tuku a nebezpečných toxinů, vám jejich pravidelná konzumace podle lékařky Alexandra Rowles poskytne důležité živiny a ochrání vás před mnoha nemocemi. Je ovšem nutné umět je správně připravit, protože jinak by vám nemusely vůbec chutnat.
Kuřecí játra a lidské zdraví
Mnoho lékařů se domnívá, že by lidé měli jíst více živočišných potravin. Nikoli však pouze maso, ale také zvířecí orgány, jako jsou zejména játra. Jedná se totiž o velmi užitečnou potravinu, která nabízí nespočet živin, a pokud je správně připravíte, chutnají naprosto skvěle. Kouzlo spočívá v tom, že je nutné zahřát je v převařené vodě, pak dát na půl hodiny do jablečného octa a poté smažit společně se žloutky trochou mouky a pepřem.
Nejlépe dle serveru WebMD uděláte, když budete jíst játra dvakrát týdně. Tímto způsobem získáte dostatek vitamínu B12, který je nezbytný pro udržení zdravého těla, a také mnoho integrálních složek ovlivňujících nervový systém, kůži a mozek. Rovněž vám poskytnou důležité minerály, které podporují obranyschopnost imunity. Dejte však pozor, aby játra pocházela vždy z kuřete, protože hovězí či skopová obsahují mnoho těžkých kovů.
Obsahují velké množství železa a bílkovin
Někteří lidé si také často stěžují, že jsou játra příliš hořká. To je však pouze známka toho, že jste je špatně připravili. Ještě než si je zakoupíte, raději se zaměřte na vhodný recept a pokuste si s nimi dát co nejvíce práce. Odměnou pro vás bude bohaté množství železa a bílkovin, omega-3 mastné kyseliny, posílení imunitního systému a další užitečné složky. Na webu Jak Zdravě jsme také psali o anémii, která s nedostatkem železa úzce souvisí. Játra pak mohou být skvělým lékem na toto onemocnění.