Stačí ji zařadit do svého jídelníčku a nebudete litovat. Kuřecí játra nabízí nespočet zdravotních přínosů a dodá vám potřebné živiny.
Kuřecí játra považuje mnoho lidí za nezdravá, což je naprostý nesmysl. Jedná se totiž o velmi výživnou a zdravou potravinu, která obsahuje nespočet užitečných vitamínů a jejíž pravidelná konzumace podporuje krevní oběh. Samozřejmě je dle Adam Bernstein důležité to s nimi nepřehánět, neboť by mohla zatěžovat váš trávicí trakt. Rozhodně však není dobré vylučovat je ze svého jídelníčku kompletně a dopřát si je aspoň dvakrát týdně.
Kuřecí játra skvěle podporují lidské zdraví
Tato živočišná potravina si získala oblibu především pro svou schopnost snižovat cholesterol v krvi, který představuje vážné riziko pro lidské zdraví. Jeho nadměrné hladiny v krvi často přispívají k rozvoji srdečních onemocnění a dalších problémů s oběhem, jako je například vysoký krevní tlak či ucpávání tepen. Kuřecí játra však naopak pomáhají tento systém normalizovat a kromě toho obnovují nervy a chrání je před poškozením.
Stejně tak vám pomohou získat dostatek vitamínu B12, který je důležitý pro řadu dalších tělesných funkcí, potřebných minerálů a antioxidantů. Konzumovat je přitom můžete klidně dvakrát až třikrát do týdne, čímž mimo jiné dle serveru WebMD podpoříte funkci svých jater, mozku a dokonce i svou pokožku. Velmi dobré účinky pak mají dokonce i na děti, takže se v žádném případě nemusíte bát, že by jim po nich bylo špatně.
Mnoho lidí se rovněž obává, že kuřecí játra bývají hořká a nemusí chutnat nejlépe. To však závisí pouze na tom, jak si je připravíte. Stačí je zahřát v převařené vodě, poté dát na půl hodiny do jablečného octa a můžete je začít používat. Skvěle se k nim hodí trocha pepře, mouky a žloutky – sůl nepoužívejte, maximálně špetku, protože zatěžuje ledviny. Na webu JakZdravě jsme také psali o zázračném léku, který vyléčí játra a další orgány.