Domácí šťáva vyráběná z pšeničné trávy | JakZdravě.cz

Domácí detoxikační šťáva z pšeničné trávy je tou správnou očistou pro vaše tělo. Zanesený organismus bude zas moc naplno dýchat

Pšeničnou trávu lze doma využít jako pomocníka při detoxikaci. Můžete si z ní jednoduše udělat šťávu, která krásně pročistí tělo i krev.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Mnoho lidí si rádo dopřeje detox. Nejčastěji se do něj lidé pouští po Vánocích a na jaře. Po Vánocích se chtějí zbavit přebytečných kil a tělo očistit od velkého množství snězeného jídla mezi svátky. Na jaře se připravují na léto a berou to jako každoroční očistu svého organismu. Cílem detoxikace je očištění těla a úleva od škodlivin, kterými je organismus zanesený. V těle probíhá přirozená detoxikace stále. Ale napomoci jí můžete například šťávou z pšeniční trávy.




Pšeničná tráva je plná chlorofylu

V dnešním moderním světe na lidi působí mnoho toxinů. I přesto, že žijí zdravým životním stylem, tak se do jejich těla dostávají toxiny bez jejich vědomí. Pokud si připravíte nápoj z pšeničné trávy, můžete se zbavit velkého množství toxinů. Tato šťáva má plno očistných a omlazujících vlastností. Považuje se za výborný a zdravý nápoj. Při pití této šťávy se zaměřte zároveň také na pohyb a lehkou dietu. Výsledky detoxu pak budou ještě lepší.


iZdroj fotografie: Pixabay

Pšeničná šťáva obsahuje asi 70 % chlorofylu, který je známý jako čistič krve. Vědci jsou přesvědčeni, že stejně jako hemoglobin, chlorofyl obsažený v pšeničné trávě dokáže usnadnit transport kyslíku do tělesných buněk. To jim umožňuje lépe plnit jednu ze svých nejdůležitějších povinností, kterou je buněčná detoxikace. Nicméně předem se připravte, že po vypití této šťávy mohou nastat bolesti hlavy nebo nevolnost. To je zcela běžná reakce, ale za výsledek to stojí.


iZdroj fotografie: Pixabay

Detoxikace lidského těla pomocí pšeničné trávy

Pšeničná tráva obsahuje množství živin, které pomáhají v procesu detoxikace a obnovy. Nepříjemná reakce se objeví v případě, že se toxiny dostanou z tělesné tkáně do krevního oběhu. Tato reakce se objeví většinou do hodiny po vypití nápoje. Rozhodnutí pro šťávu z pšeničné trávy je dobré, protože se pyšní až 92 ze 102 minerálů, jež se nachází v půdě. Obsahuje také vitamíny C, E, B a karoten.


iZdroj fotografie: Pixabay

Vhodné množství pšeničné trávy

Člověk, který se rozhodne pro užívání této šťávy, by si měl uvědomit, že zpočátku je potřeba ji konzumovat v menším množství. Na začátku užívání se pije přibližně pouhých 20 až 30 mililitrů. Postupně se dávka zvedá až na 150 mililitrů. Konzumace by měla probíhat na prázdný žaludek. Poté je potřeba počkat 30 až 60 minut, než si dopřejte něco jiného k jídlu nebo pití. Džus se připravuje za pomoci odšťavňovače, kterým z trávy vytlačíte potřebnou šťávu. Pokud si ji nechcete připravovat doma, naleznete ji také ve specializovaných obchodech.

Zdroj: Organicenergycanberra

Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Zobrazit další články
DámskýDeník
Malý chlapec se během koncertu stal centrem dění. Svými tanečními kreacemi ukradl kapele veškerou pozornost
Události247
Revmatoidní artritida je zákeřná nemoc. Proč se pacienti bojí mluvit se svými lékaři a jaké to může mít následky? Podrobnosti vysvětlila předsedkyně Revma Ligy Müllerová
VědaŽivě
Posedlost celebritami snižuje inteligenci, uvádí studie. Lidé se slabostí pro své idoly brzdí výkon svého mozku
adbz
Se sázením cibule není doporučeno čekat až na jaro. Brzký výsev zajistí gigantické plody s příchodem prvních teplých dnů