Mladistvý vzhled i po padesátce: Každodenní užívání 3 živin zpomalí stárnutí, vznik vrásek i šedivění

Téměř každý touží zůstat mladým co nejdéle. Někomu se to daří jen s pomocí plastických operací, ostatní se musí smířit se stárnutím. Lze ho ale zpomalit tím, co jíte.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V každém historickém období se lidé snažili vypadat co nejlépe. V současné době je kladen na ženy i muže poměrně velký tlak, aby působili co možná nejdéle mladistvě. I proto mají plastičtí chirurgové plné ruce práce, protože chtějí vyjít vstříc všem zájemcům o zkrášlovací a omlazující procedury. Tělo je ale třeba vyživovat vnitřně, aby zůstávalo mladé. Lékař MUDr. Sewon Kang se zabývá dermatologií a stárnutím pleti, a to zejména v souvislosti s UV zářením, které patří k základním příčinám vzniku předčasných vrásek.

Jak zpomalit stárnutí

Kdo by si nepřál zastavit čas a zůstat věčně mladým? Bohužel je to v přírodě zařízeno tak, že stárneme, což se projevuje ochablou pokožkou, tvorbou pigmentových skvrn, vrásek. Přispívá k tomu náš způsob života, výživa, vystavování se slunečním paprskům. Přitom existují tři látky, které dokážou stárnutí organismu zpomalit.

Vláknina pomáhá odstraňovat toxiny z těla

Toxické a odpadní látky je třeba z organismu odstraňovat. K tomu přispívá konzumace optimálního množství vlákniny. Ta totiž stimuluje pohyby střev a reguluje tak činnost trávicího systému. Jím odcházejí toxiny z těla. Pravidelné trávení se podepíše na lepším vzhledu pokožky, vlasů, celkovém zdraví i náladě. Vláknina je obsažena především v celozrnném pečivu, v ovoci a zelenině.

iZdroj fotografie: Pixabay
Pomeranče obsahují vlákninu, která pomáhá odstraňovat toxiny z těla

Vitamín B12 zlepšuje psychickou výkonnost

Tento vitamín zvaný kobalamin se podílí na správné funkci krvetvorby a je nezbytný pro nervový systém. Jeho dostatečné množství v organismu má příznivý vliv na duševní výkonnost a lepší paměť, což k mladistvému projevu člověka nezbytně patří. Jeho zdrojem jsou především vejce, mléko, sýry, maso a vnitřnosti. Bohužel v rostlinné stravě se téměř nenachází.

Omega-3 mastné kyseliny

Tyto kyseliny jsou nezbytné pro lidský metabolismus, mají protizánětlivé účinky, působí příznivě na činnost mozku, očí a srdce. Snižují riziko vzniku kardiovaskulárních nemocí, které patří k nejčastějším civilizačním onemocněním. Nejvíce jich najdete v tučných rybách, ořechách a lněných semenech.

Jak bojujete proti projevům stárnutí vy?

Zdroj: Healthline

Diskuze Vstoupit do diskuze
99 lidí právě čte
Autor článku

Jana Fojtíková

Zobrazit další články