Ovesné vločky patří do zdravé výživy naprosto oprávněně. Obsahují hodnotnou vlákninu, kterou vaše tělo potřebuje, aby mohlo správně fungovat.
Říká se, že člověk si kope hrob vidličkou a nožem. Něco na tom určitě bude. Protože kdo chce být zdravý a předcházet nemocem, musí se napřed zdravě stravovat. Zaměřte se hned na snídani. Takové ovesné vločky vám dokážou neskutečně prospět a dokonce vás ochrání před rakovinou tlustého střeva.
Ovesné vločky – vláknina, která léčí
Ovesné vločky obsahují velké množství hodnotné vlákniny. Ta má pro tělo hned několik významů. Jednak dodává pocit sytosti a předchází neřízené žravosti, jednak stimuluje trávení a pomáhá tak s hubnutím. Vlákninu potřebují hlavně střeva, aby se správně vyprazdňovala. Ovesné vločky tuto vlákninu střevům poskytují, navíc obsahují látky, které chrání střevní stěnu.
Vláknina má význam také pro kardiovaskulární soustavu. Konzumace ovesných vloček vám pomůže snížit vysoké hodnoty cholesterolu a regulovat krevní tlak. To je nejlepší způsob, jak předcházet oběhovým a srdečním nemocem. Ovesné vločky ocení také diabetici, kterým jejich konzumace pomůže regulovat hladinu cukru v krvi a zabrání kolísání hladiny krevního cukru.
Další účinky ovesných vloček
Ovesné vločky nejsou skvělé jenom na talíři. Prospívají i při zevní aplikaci. Jsou naprostým zázrakem pro pleť, dokážou ztlumit svědění a poradí si s kdejakou vyrážkou. Dají se přikládat formou obkladu nebo se z nich dá udělat vynikající koupel, která vyživí vaše kožní buňky a pomůže jim zregenerovat.
Jak si připravit ovesné vločky
Ovesné vločky můžete jíst jen tak smíchané s mlékem. Přidat si do této směsi můžete sušené nebo čerstvé ovoce, to už záleží na vašich chutích. Velmi dobré jsou ovesné vločky s mlékem a skořicí, případně dochucené medem nebo ovesné vločky smíchané s jogurtem. Pokud zrovna nemáte chuť na jídlo, ale na pití, připravte si z nich smoothie nebo vyzkoušejte recept na silný ovesný nápoj. A už jste ochutnali pravou ovesnou kaši?