Pomáhá na cholesterol a tělu dodá desítky vitamínů: Škoda, že tuto potravinu mnoho lidí nejí, byli by zdravější

Stačí ji zařadit do svého jídelníčku a nebudete litovat. Kuřecí játra nabízí nespočet zdravotních přínosů a dodá vám potřebné živiny.

i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Kuřecí játra považuje mnoho lidí za nezdravá, což je naprostý nesmysl. Jedná se totiž o velmi výživnou a zdravou potravinu, která obsahuje nespočet užitečných vitamínů a jejíž pravidelná konzumace podporuje krevní oběh. Samozřejmě je dle Adam Bernstein důležité to s nimi nepřehánět, neboť by mohla zatěžovat váš trávicí trakt. Rozhodně však není dobré vylučovat je ze svého jídelníčku kompletně a dopřát si je aspoň dvakrát týdně. 

Kuřecí játra skvěle podporují lidské zdraví 

Tato živočišná potravina si získala oblibu především pro svou schopnost snižovat cholesterol v krvi, který představuje vážné riziko pro lidské zdraví. Jeho nadměrné hladiny v krvi často přispívají k rozvoji srdečních onemocnění a dalších problémů s oběhem, jako je například vysoký krevní tlak či ucpávání tepen. Kuřecí játra však naopak pomáhají tento systém normalizovat a kromě toho obnovují nervy a chrání je před poškozením.

smažená kuřecí játra iZdroj fotografie: Freepik
Kuřecí játra přináší mnoho výhod

Stejně tak vám pomohou získat dostatek vitamínu B12, který je důležitý pro řadu dalších tělesných funkcí, potřebných minerálů a antioxidantů. Konzumovat je přitom můžete klidně dvakrát až třikrát do týdne, čímž mimo jiné dle serveru WebMD podpoříte funkci svých jater, mozku a dokonce i svou pokožku. Velmi dobré účinky pak mají dokonce i na děti, takže se v žádném případě nemusíte bát, že by jim po nich bylo špatně. 

Kuřecí játra přináší mnoho benefitů, jejich konzumace pomůže na několik problémů

Mnoho lidí se rovněž obává, že kuřecí játra bývají hořká a nemusí chutnat nejlépe. To však závisí pouze na tom, jak si je připravíte. Stačí je zahřát v převařené vodě, poté dát na půl hodiny do jablečného octa a můžete je začít používat. Skvěle se k nim hodí trocha pepře, mouky a žloutky – sůl nepoužívejte, maximálně špetku, protože zatěžuje ledviny. Na webu JakZdravě jsme také psali o zázračném léku, který vyléčí játra a další orgány. 

Jak často jíte kuřecí játra vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články