Tajemství dlouhého a zdravého života odhaleno: Jednoduchý recept, který zvládne každý

Profesor Mermerski se podělil o několik informací, které vás přimějí přehodnotit váš pohled na zdravé stravování a dlouhý život bez vážných zdravotních komplikací.

i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Hristo Mermerksi, slavný bulharský léčitel a profesor, odhalil pravdu o tom, jak dosáhnout dlouhověkosti a zdravého života. Tvrdí, že hlavním tajemstvím je správná výživa a zdravý přístup k výběru potravin, které denně konzumujeme. Profesor Mermerski zasvětil svůj život studiu zákonů genetiky a napsal mnoho knih, v nichž odhaluje tajemství dlouhověkosti, stárnutí, hubnutí a hodnoty zdravé stravy, které mnozí z nás podceňují a zanedbávají.

Kdo vlastně byl Hristo Mermeski

Prof. Mermerski byl bulharský agrobiolog a politik. Je známý svými knihami o zdravé výživě, lidovém léčitelství a přírodní medicíně. Narodil se 24. července 1934 a zemřel v prosinci 2022, ve věku 88 let. Vystudoval biotechnologii a v sedmdesátých letech byl náměstkem ministra zemědělství. Většinu svého života však zasvětil zkoumání zdravého stárnutí. Na toto téma napsal více než 30 knih a se svým synem Jonkem vydal 13 knih z oblasti léčivých vlastností více než 200 potravin a bylin.

Jak oddálit a zpomalit proces stárnutí

Podle vědců z celého světa lze stáří považovat za nemoc, kterou si člověk sám přivodí konzumací špatných nezdravých potravin. Až 70 % úmrtí je způsobeno nezdravým životním stylem a neopatrným přístupem k výběru potravin. V dnešní době jsou běžné nemoci, jako je cukrovka 2. typu, vředy, infarkty, mrtvice a rakovina, které jsou způsobeny špatnou stravou. 

Proces stárnutí lze totiž zpomalit stejně jako vznik a rozvoj mnoha nemocí. Je však zapotřebí dodržovat několik pravidel. Hlavní je jíst zdravě, ale zároveň to, co vám chutná. Profesor Mermerski identifikoval řadu produktů, které skutečně dokáží zpomalit proces stárnutí. Jedná se například o ovoce, zeleninu, mléko, jogurt a víno.

iZdroj fotografie: Freepik

Tyto potraviny vám mohou pomoci i při hubnutí. Jogurt totiž přináší tělu velké množství živin, mezi které patří i potřebné bílkoviny. Dokáže zastavit rozvoj osteoporózy a také předcházet rakovině žaludku a tlustého střeva. Velký přínos má také víno. Je prokázáno, že lidé, kteří pijí kvalitní víno v malém množství, žijí v průměru o 5 – 10 let déle než lidé, kteří víno nepijí.

Mermerskiho omlazovací elixír

Profesor Mermerski doporučoval také některé specifické potraviny, jejichž konzumace podle něj stárnutí zpomaluje. Všechny složky níže uvedeného přípravku jsou často skloňovány v diskuzích i studiích o zdravotních přínosech a zpomalení stárnutí. Mermerski vždy zdůrazňoval, že jídlo vám má chutnat, takže pokud chcete, můžete si do tohoto receptu přidat hrst ořechů, borůvek nebo čtvrtku banánu. K výrobě budete potřebovat:

  • 500 g bílého jogurtu
  • 1 polévkovou lžíci medu
  • 1 lžíci jablečného octa
  • 1 lžičku skořice
  • 40 kapek 30 % tinktury z propolisu

Další tipy proferora Mermerskiho

  • Hubnutí: Profesor Mermerski doporučuje jíst dvě polévkové lžíce bílého jogurtu každé dvě hodiny po dobu dvaceti dnů. Tvrdí, že na výsledek nebudete čekat dlouho. Už po dvaceti dnech se budete cítit štíhlejší, lehčí a objem vašeho těla se viditelně zmenší.
  • Vlasy, nehty a pleť: Smíchejte ve skleněné nádobě vlašské ořechy, med, sušené meruňky, rozinky a citron. Každý den snězte alespoň tři polévkové lžíce této směsi.
  • Proti bakteriím a toxinům: Do sklenice nalijte 50 ml vody a přidejte 20-30 kapek propolisu. Když budete tuto směs pít 2x denně, váš organismus se očistí od všech bakterií a škodlivých látek. Když do této směsi přidáte lžíci medu, Mermerski tvrdí, že tím získáte účinný prostředek proti chřipce, zánětům žaludku, cukrovce i rakovině.
iZdroj fotografie: Pixabay

Pozor na toxiny v potravinách

Mermerski také před mnohými látkami v některých potravinách důrazně a opakovaně varoval. Upozorňoval na chemikálie určené k prodloužení trvanlivosti průmyslově vyráběných salámů, párků, klobás, slaniny a konzervovaných potravin. Za nejnebezpečnější považoval látky, které se používají k zabránění žloutnutí oleje při přípravě bramborových lupínků.

Jedná se o butylhydroxytoluen a butylovaný hydroxyanizol. Nejčastěji se používají ve výrobcích, které jsou u dětí nejoblíbenější: žvýkačkách, koláčích, sladkostech a bramborových lupíncích. Tyto chemické látky mohou způsobovat alergické reakce i rakovinu. Doporučoval také omezit konzumaci cukru a soli.

Mermerskiho zákony dlouhověkosti

Na závěr pro vás máme několik rad, které profesor Mermerski zdůrazňoval nejčastěji:

  • Přijímejte jen tolik kalorií, kolik jste schopni vydat.
  • Snažte se každý den sníst alespoň jedno jablko.
  • Hodně pijte, ideální je čistá voda a bylinné čaje.
  • Dbejte na to, abyste se dobře vyspali.
  • Snažte se více chodit pěšky. Denně alespoň deset kilometrů.
  • Mluvte s přáteli, bavte se, více se smějte a neodmítejte sex.
  • Nemyslete na stáří a nemoci.
  • Snažte se o zdravý životní styl a normální tělesnou hmotnost.

Jak se stárnutím bojujete vy?

Zdroj: Zdravě
Diskuze Vstoupit do diskuze
51 lidí právě čte
Autor článku

Klára Sladká

Zobrazit další články