Receptura byla skrytá 2 500 let: Tibetská tinktura funguje skoro na všechno, příprava je snadná

Tato česneková tinktura zachraňovala dříve životy lidem, kteří museli žít v drsných tibetských podmínkách. Posloužit vám dokáže i v současné době.

i Zdroj fotografie: iStock
                   

Recept na tuto tinkturu byl po mnoho let držen v tajnosti a nikdo nedokáže přesně říct, jak je ve skutečnosti starý – první zmínky o jeho účinnosti se však datují až 2 500 let zpět do minulosti, kdy jej podle lékařky Amy Richter staří Tibeťané využívali jako přírodní léčivo proti řadě onemocnění a aby snáze ustáli drsné klimatické podmínky. Je také známo, že jim dokázal dokonce zachránit život. Dnes si tuto magickou tinkturu můžete připravit i vy, a to pomocí dvou jednoduchých ingrediencí. Níž jsme proto pro vás připravili recept, jak na to.

Úžasný recept pro lepší zdraví

Tento tajný recept je často označován jako elixír zdraví, protože je ve skutečnosti velmi silným přírodním antibiotikem, které dokáže léčit řadu onemocnění a zároveň přináší řadu užitečných benefitů. Navíc je nejlepší svého druhu a je se vší pravděpodobností schopen nahradit mnoho léků prodávaných v lékárně. Mezi nejzajímavější přínosy tibetské česnekové tinktury patří: 

  • zlepšuje metabolismus
  • chrání srdce před infarktem
  • odstraňuje toxiny usazené v tukových buňkách
  • zlepšuje zrak
  • zvyšuje obranyschopnost imunitního systému
  • zabraňuje vzniku usazenin v žilách
  • působí proti bakteriím a virům
  • zmírňuje zánět

Všechny tyto vlastnosti si tinktura získala především díky užitečným látkám, které se nachází v česneku. Líh pak zvyšuje jejich účinek, což dělá z tibetské tinktury užitečný prostředek pro léčbu těla od mnoha onemocnění a samozřejmě je skvělý i pro posílení celkové obranyschopnosti. Je však velmi důležité, abyste jej užívali správně. 

Recept starý téměř 2 500 let

Tento recept na tibetskou česnekovou tinkturu, který je starý téměř 2 500 let, mohl zůstat dodnes neznámý, ovšem naštěstí byl před půl stoletím nalezen a převezen do Evropy, kde z něj nyní může těžit každý. Ještě zajímavější je skutečnost, že jeho příprava je naprosto jednoduchá – nemusíte se proto obávat, že byste si jej nezvládli připravit, protože to dokáže naprosto každý. Pro jeho přípravu budete potřebovat následující ingredience: 

  • 350 gramů čerstvého česneku
  • jednu sklenici (200 mililitrů) čisté lihoviny
iZdroj fotografie: Freepik

Jakmile budete mít potřebné ingredience, můžete se vrhnout do přípravy. Nejprve oloupejte česnek, jemně jej nastrouhejte nebo rozdrťte na kaši a poté jej vložte do vhodné sklenice, kterou následně zalijte potřebným množstvím lihu. Sklenici pevně zašroubujte a nechte ji 10 dní stát na tmavém místě. Po uplynutí této doby odvar přeceďte do jiné nádoby, tu opět zašroubujte a odložte na dalších 14 dní. Po uplynutí této doby bude tibetská česneková tinktura hotová – nezapomínejte však, že byste ji měli skladovat v lednici.

Dávkování tinktury 

Existují dvě možnosti, jak můžete užívat tuto tinkturu:

  • 1. možnost: První den užijte jednu kapku ráno, dvě kapky odpoledne a tři kapky večer. Následující den zvyšte tyto dávky o jednu kapku – to znamená, že druhý den byste měli užívat dvě kapky ráno, tři kapky odpoledne a čtyři kapky večer. Takto postupujte každý den, dokud nedosáhnete 25 kapek..  
  • 2. možnost: První den si dejte dvakrát čtyři kapky tinktury, druhý den dvakrát šest kapek, třetí den dvakrát deset kapek, čtvrtý den dvakrát po patnácti kapkách, pátý den dvakrát po dvaceti kapkách, šestý den dvakrát po pětadvaceti kapkách a poslední den dvakrát po třiceti kapkách. 

Jak se tibetská česneková tinktura osvědčila vám?

Diskuze Vstoupit do diskuze
136 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články
DámskýDeník
DámskýDeník
Folklorní tanečníci v krojích zaskočili porotu, když začala hrát skladba od Michaela Jacksona. „Každý to bude chtít tančit,“ prohlásil Slávik
Události247
Události247
Špatná zpráva pro Putina: Tisíce Rusů si dobrovolně volají s Ukrajinci a prosí je o pomoc
VědaŽivě
VědaŽivě
Proč je ženám pořád zima? Pro zimomřivost je více předpokladů, problém spočívá v hormonech
adbz
adbz
Luštěniny ani kyselé zelí nemusí nadýmat. Klíč je ve správné přípravě